Završnica

Karolina Nojber je najbolja predstava Kazališnih Igara

Nagradu za najbolju glazbu osvojila je Irena Popović za glazbu u predstavama ''Sjećaš li se Doli Bel'' i ''Karolina Nojber''.
Kultura / Kazalište | 08. 07. 2019. u 08:14 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Jajce Online / Kazališne Igre BiH

Najbolja predstava u cjelini na Kazališnim Igrama BiH je ''Karolina Nojber'', u režiji Kokana Mladenovića Narodnog pozorišta Republike Srpske čijim su proglašenjem završile još jedne Kazališne Igre u Domu kulture Jajce.

Stručni žiri u sastavu Hasija Borić predsjednica, Ljubica Ostojić  i Tina Laco, nakon šest odigranih predstava u natjecateljkom dijelu, izabrao je najbolje.

Od šest predstava koje su bile uvrštene u natjecateljski program Igara dvije je režirao Kokan Mladenović kojem je pripala i nagrada za najbolju režiju - za režiju predstava ''Sjećaš li se Doli Bel'' i ''Karolina Nojber''.

Nagrade za najbolja glumačka ostvarenja pripala su glumcima iz predstave "Sjećaš li se Doli Bel": Emiru Hadžihafizbegoviću (lik Mahmuta Zolja u predstavi „Sjećaš li se Doli Bel“), Gordani Boban (lik Sene Zolj u predstavi ''Sjećaš li se Doli Bel'), Mirsadu Tuki (lik Dine Zolja u predstavi ''Sjećaš li se Doli Bel''), Tatjani Šojić (likovi Tetke/Bube/Šintorove majke/Štakine majke u predstavi ''Sjećaš li se Doli Bel'') i Admiru Glamočaku (likovi Besima/Cvikeraša ) .

Nagrada za najboljeg mladog glumca Pozorišnih igara Bosne i Hercegovine pripala je Davoru Goluboviću za lik Dine Zolja u predstavi ''Sjećaš li se Doli Bel''.

Nagrada za najbolji dramski tekst suvremenoga autora pripala je  Dariju Bevandi za tekst ''Pink Moon''.

Nagradu za najbolju dramaturgiju dobio je Kemal Bašić za predstavu ''Posljednja ljubav Hasana Kaimije''.

Adisa Vatreš Selimović dobila je nagradu za  scenografiju  za predstavu ''Sjećaš li se Doli Bel'', dok je nagrada  za kostimografiju dodijeljena  Jeleni Vidović za predstavu ''Karolina Nojber''.

Nagradu za najbolju glazbu osvojila je  Irena Popović za glazbu u predstavama ''Sjećaš li se Doli Bel'' i ''Karolina Nojber''.

Najbolja predstava u cjelini po izboru žirija publike je "Sjećaš li se Doli Bel".

Nakon devet festivalskih dana i šest odigranih predstava u natjecateljskom dijelu, ali i bogatog pratećeg programa, zavjesa na daskama koje život znače u Jajcu je spuštena.

Na kraju su svi i direktorica Doma Kulture Smiljka Brtan, i  čuvar ključeva kraljevskog grada glumac  Vlado Kerošević i nagrađeni poželjeli prije svega da Igre traju, da traje ta razmjena ljubavi između jajačke publike i glumaca.

Kopirati
Drag cursor here to close