Nagrada Ajli Hamzić

Još jedno priznanje za Narodno pozorište u Mostaru

Ajla Hamzić najbolja glumica po izboru publike na 17. festivalu bh drame i autorskog teatra u Zenici.
Kultura / Kazalište | 15. 05. 2018. u 17:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / 

Glumica Narodnog pozorišta u Mostaru Ajla Hamzić po izboru publike proglašena je za najbolju glumicu na 17. festivalu bosanskoherecegovačke drame i autorskog teatra održanog u Zenici, u razdoblju od 6. do 14. svibnja 2018. godine.

Narodno pozorište u Mostaru zeničkoj publici se predstavilo predstavom ''Neće biti smak svijeta'' autora i redatelja Adnana Lugonića, koja je izvedena četvrtog natjecateljskog dana festivala u prepunom gledalištu Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Predstava ''Neće biti smak svijeta'' premijerno je izvedena 23. ožujka 2018. godine na maloj sceni ''Studio 64''. Riječ je o praizvedbi teksta Adnana Lugonića, umjetničkog direktora Narodnog pozorišta u Mostaru, u kojoj pored Ajle Hamzić igraju Dina Mušanović i Šerif Aljić, a scenografiju i kostimografiju potpisuje Sabina Trnka.

Intimnu obiteljsku dramu o dvije sestre i ocu, njihovim međusobnim odnosima, strahovima i nadama, mostarska publika će moći pogledati na sceni Narodnog pozorišta već 1. i 2. lipnja.

Podsjećamo, u petak 18. svibnja na sceni Narodnog pozorišta je predstava „Ne igraj na Engleze“ Vladimira Đurđevića u režiji Emira Spahića. U predstavi igraju Emir Spahić, Ivan Skoko i Emir Sejfić; dok je 25. svibnja na repertoaru komedija ''Šta ćemo sad'' Branka Đurića u režiji Ahmeda Imamovića; u kojoj igraju Ajla Hamzić ,Emir Spahić Goran Lozo.

Ulaznice po cijeni od 7 KM, za studente i penzionere od 3,50 KM se mogu kupiti na blagajni Narodnog pozorišta Mostar svakim radnim danom od 9 - 14 sati. Rezervaciju ulaznica moguće je izvršiti na broj telefona 036/550-128; putem e- maila: [email protected] ili porukom u inbox na facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar. Na dan igranja predstave blagajna je otvorena od 9 do 14 sati te od 18 do 20 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close