Ovotjedni program

Jesenja sonata, Zečja rupa i gostujuća predstava Teatra Exit na daskama HNK Mostar

Repriza posljednje predstave rađene u ovoj teatarskoj kući ''Jesenja sonata'' rezervirana je za utorak, gostujuća predstava Teatra Exit ''Konstelacije'' moći će se pogledati u petak, a za subotu i nedjelju HNK Mostar priprema ''Zečju rupu''.
Kultura / Kazalište | 01. 04. 2019. u 13:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatsko narodno kazalište osiguralo je mostarskoj publici odlične predstave tijekom cijelog tjedna.

Jesenja sonata

Repriza posljednje predstave rađene u ovoj teatarskoj kući –  ''Jesenja sonata'' kojom je prvakinja Drame HNK Mostar Sanda Krgo Soldo obilježila svoju četrdesetogodišnju profesionalnu karijeru rezervirana je za utorak. 

Robert Raponja režirao je ovu predstavu prema tekstu glasovitog Ingmara Bergmana, u kojoj, osim Sande, glume Jelena Kordić Kuret, Robert Pehar i Nikolina Marić. U ovom biseru svjetske dramaturgije govori se o susretu majke i kćeri nakon dugo vremena, koji neočekivano otvara niz bolnih tema. U napetosti između ljubavi i mržnje, poput demona izlijeću u kasnu noć i sukljaju iz tih ranjenih i životom izudaranih persona bolne ispovijesti. Sve ono što je zatomljeno u biću mora kad-tad biti izgovoreno kako bi došlo do pročišćenja misli i osjeća, i, na kraju, do oprosta.

Konstelacije

Petak je rezerviran za „Konstelacije“, gostujuću predstavu Teatra Exit u produkciji Osječkog ljeta kulture. Drama započinje naizgled bezazlenim susretom muškarca i žene, ali ono što slijedi svakako je nesvakidašnje i ruši granice svijeta koji poznajemo. 

Foto: PR / Konstelacije

Razgovor započinju njenim pitanjem može li on polizati vrh vlastitog lakta, a nastavljaju pričom o istovremenom „postojanju“, biti bilo gdje u bilo kojem trenutku u isto vrijeme. Muškarac i žena te beskonačne mogućnosti njihove veze. Ili ipak ne tako beskonačne? Postoji li uopće izbor ili je sve samo stvar sudbine. „Konstelacije“ su priča o običnom životu, o svakom životu, životu koji počinje. Predstavu je režirala Aida Bukvić, a u njoj igraju Olga Pakalović i Vladimir Posavec-Tušek. 

Foto: PR / Konstelacije

Zečja rupa

U subotu i nedjelju je na repertoaru „Zečja rupa“, predstava o najvećem ljudskom gubitku, ali vođena sjajnom redateljicom Lajlom Kaikčijom te vrhunskom glumačkom postavom čini ovu predstavu životnom i uzbudljivom. Za ovu dramu je David Lindsay Abaire 2007. dobio Pulitzerovu nagradu i od tada je ovaj komad jedan od najizvođenijih na svijetu. U predstavi igraju Jelena Kordić Kuret, Ermin Bravo, Vanja Matović, Sanda Krgo Soldo, Amar Rahić/Ali Kamer Aksoj.

Sve predstave počinju u 20 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close