Noć teatra u HNK

Jesenja sonata kao poklon ljubiteljima kazališta

Ove godine se ona obilježava u 14 bosanskohercegovačkih gradova, a različite manifestacije, predstave i popratni programi bit će u 11 europskih zemalja.
Kultura / Kazalište | 13. 11. 2019. u 17:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru za Noć teatra, 16. studenoga, svojoj publici daruje predstavu “Jesenja sonata”, glasovitog švedskog filmskog i kazališnog redatelja Ingmara Bergmana, a u režiji poznatog hrvatskog redatelja Roberta Raponje.

Ulaz na predstavu je besplatan, a ovo je već deseta godina otkako se u BiH na ovaj način slavi kazališna umjetnost. Ove godine se ona obilježava u 14 bosanskohercegovačkih gradova, a različite manifestacije, predstave i popratni programi bit će u 11 europskih zemalja. 

Predstava „Jesenja sonata“ imala je premijeru u ožujku ove godine, a njom je prvakinja Drame HNK Mostar Sanda Krgo Soldo obilježila 40 godina svog umjetničkog djelovanja.  Osim nje, ostali glumci u predstavi su Jelena Kordić Kuret, Nikolina Marić i Robert Pehar.

Kako je još ranije rečeno, ovo je sofisticirana i vrhunska predstava koju su uz redatelja Raponju i glumce, radili dramaturg Dragan Komadina, a odlično pogođeno ozračje pastorskog imanja te eteričnu likovnost dali su glazbom Andrijan Zovko, a scenskim i kostimografskim rješenjima Jasmina Pacek.

Rezervirajte ulaznice

Predstava počinje u 20 sati, a mjesta se mogu rezervirati porukom na Facebook stranici Kazališta ili na broj 063 019 019.

Kopirati
Drag cursor here to close