Daske

Ja od jutra nisam stao – Nova predstava u Mostaru s novim licima

Protagonisti su, objavio je mostarski HNK, likovi bezimenih muškaraca naslovljeni kao brojke koji preuzimaju uloge majki, žena i radnica.
Kultura / Kazalište | 15. 11. 2020. u 20:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ja od jutra nisam stao'', naslov je nove predstave koju priprema Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru.

Riječ je o suvremenom tekstu hrvatske spisateljice Une Vizek koji je pobijedio na natječaju Ministarstva kulture Republike Hrvatske za najbolji dramski tekst u okviru Marulićevih dana 2018. godine.

Protagonisti su, objavio je mostarski HNK, likovi bezimenih muškaraca naslovljeni kao brojke koji preuzimaju uloge majki, žena i radnica.

Krajnje nepretenciozno autorica gradi dinamičnu dramu s neočekivanim obratom na kraju, stvarajući kazališno uzbudljiv i izazovan tekst. Ova ritmički sabijena drama pršti od kratkih i odrješitih dijaloga i zanimljive strukture, izdvaja se svojom nekonvencionalnošću, originalnošću, neobičnim pristupom temi, lucidnim humorom i pronicljivim ironijskim odmakom, koji se čita, odnosno gleda u dahu.

U predstavi će igrati Ivan Skoko, Ivo Krešić, Dražen Pavlović, Mario Knezović i Jelena Kordić Kuret. Redatelj je Dražen Krešić, dramaturg Dario Bevanda, scenograf Dalibor Nikolić i dizajner svjetla Martin Šatović.

Premijera je, kako kaže mostarsko kazalište, planirana pred Božić.

Kopirati
Drag cursor here to close