Humanitarni karakter

Izvedbom ''Hamleta'' obilježena 23. obljetnica osnutka HNK Mostar

Kultura / Kazalište | 23. 09. 2017. u 09:24 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvedbom hit-predstave ''Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja'' obilježena je 23. obljetnica osnutka Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru utemeljeno je 22. rujna 1994., a prve premijere pod nazivom Narodno kazalište Mostar izvedene su godinu dana ranije. Kazalište je unatoč poteškoćama zbog neuvjetnog prostora i trpeći sve posljedice društveno-političkih previranja, uspjelo u 23. godine postojanja s 52 premijere i sa stotinama repriza diljem BiH, Hrvatske i inozemstva zadobiti legitimitet umjetnički, kulturološki i nacionalno vrijedne i održive institucije.

U narednom razdoblju prioritet je dovršetak izgradnje objekta čime će HNK Mostar uistinu postati nacionalno kazalište Hrvata u Bosni i Hercegovini te kazalište u punom smislu te riječi sa sva tri ansambla: dramskim, opernim i baletnim.

U kazališnoj sezoni 2017./2018. HNK Mostar u redovitom repertoaru ima 12 predstava, a do kraja sezone bit će realizirane četiri premijerne izvedbe.

Prihod od prodaje ulaznica sa sinoćnje izvedbe bit će uplaćen za liječenje Ane Rite Puljić, trogodišnje djevojčice iz Stoca koja boluje od teške bolesti mišića.

Kopirati
Drag cursor here to close