Ime mu je R

FOTO | Studenti oduševljavaju

Predstava je autorsko je djelo studentice Nine Lončar koja potpisuje tekst i režiju kazališnog komada.
Kultura / Kazalište | 25. 05. 2019. u 22:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstava ''Ime mu je R.'' večeras je imala prvu reprizu u Narodnom pozorištu Mostar.

Predstava je autorsko je djelo studentice Nine Lončar koja potpisuje tekst i režiju kazališnog komada. Kako Lončar navodi, tim čini jedanaest glumaca od kojih je i ona sama dio glumačke postave. Uz njih, tu su i plesači i vokalno-instrumentalna pratnja.

Foto: Bljesak.info / Repriza predstave Ime mu je R

Već drugu godinu zaredom mlada kazališna skupina amatera, koju čine glazbenici, plesači i glumci, a koji su ujedno i studenti Sveučilišta u Mostaru, plasiraju kazališni komad. Sveučilišni teatar, ideja je koja je nastala kao inicijativa mladih studenata koji žele promjenu i pokret, kao i aktivizam za konačni produkt. Glavni motiv i vodilja jeste amaterska gluma, koja dalje budi i druge oblike umjetničkih izražaja.

Foto: Bljesak.info / Repriza predstave Ime mu je R

Riječ je o dramskom komadu koji svoju radnju pronalazi u vremenski neodređenom kontekstu nekih ''naših'' prostora, što publici daje dojam da bi radnja mogla da se događala prije više godina, upravo sada ili pak radnja koja bi nam mogla prethoditi u skorijoj budućnosti.

Moderna nit vuče gledatelja da se uživi u razdoblje u kojem smo robovi interesa, materijalnih dobara i suvremene tehnologije koja nam nerijetko ne dopušta da razmislimo o istinskim životnim vrijednostima koje, kada se dogode neke velike tragedije, moraju isplivati na površinu i sve nas učiniti samo običnim ljudima.

Foto: Bljesak.info / Repriza predstave Ime mu je R 
Foto: Bljesak.info / Repriza predstave Ime mu je R
Kopirati
Drag cursor here to close