Omiljena predstava

"Identitluk" osvojio publiku u Jajcu

U natjecateljskom dijelu, osim „Identitluka“, još je pet predstava koje su prošle selekciju od 14 koliko ih je bilo u konkurenciji
Kultura / Kazalište | 31. 08. 2020. u 10:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Publika na 39. Pozorišnim/kazališnim igrama BiH u Jajcu nije krila zadovoljstvo predstavom „Identitluk“, koja je sinoć odigrana u okviru natjecateljskog programa spomenutog festivala. Predstava „Identitluk“ stekla je popularnost u kratkom vremenu, a oduševljenje jajačke publike još je jedan dokaz kako omiljenost ove predstave nije bez razloga.

„Identitluk“ je koprodukcijski projekt mostarskih teatarskih kuća Hrvatskog narodnog kazališta, Narodnog pozorišta i Studija za izvedbene umjetnosti, nastao po motivima knjige Amina Maaloufa „U ime identiteta“ i podredateljskom palicom Tanje Miletić Oručević.

Jedan od najznačajnijih teatarskih festivala u Bosni i Hercegovini, Pozorišne/Kazališne igre BiH, počeo je 28. kolovoza i traje do 3. rujna 2020. godine. U natjecateljskom dijelu, osim „Identitluka“, još je pet predstava koje su prošle selekciju od 14 koliko ih je bilo u konkurenciji: „Ukulele Jam“ Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, „Škola za žene“ Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banja Luke, „Dogville“ Narodnog pozorišta Sarajevo, „Pijana noć 1918.“ Narodnog pozorišta Tuzla i „Nije čovjek ko ne umre“ Pozorišta Prijedor.

Osim izvedbi predstava na programu festivala su tematski okrugli stolovi, radionice i promocije knjiga. Prije izvedbe „Identitluka“ predstavljena je monografija „25 godina HNK Mostar“. O monografiji su govorili dramaturginja i redateljica Dubravka Zrnčić Kulenović, ravnatelj HNK Mostar Ivan Vukoja i umjetnički savjetnik HNK Mostar Dragan Komadina.

Umirovljeni dramski prvak HNK Mostar Velimir Pšeničnik Njirić preuzeo je ključ grada Jajca koji će brižno čuvati sedam festivalskih dana.

Kopirati
Drag cursor here to close