Završen 17. Festival komedije

''Identitluk'' najbolja ovogodišnja predstava Mostarske liske

Ceremonijom dodjele nagrada održana je u Narodnom pozorištu Mostar (NPM).
Kultura / Kazalište | 30. 09. 2020. u 21:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečanom ceremonijom dodjele nagrada u Narodnom pozorištu Mostar (NPM) završeno je ovogodišnje, 17. po redu izdanje Festivala komedije „Mostarska liska“.

Nakon odgledanih pet ostvarenja u konkurenciji Festivala stručni žiri, u sastavu Dragan Jovičić, predsjednik, i članovi Salko Pezo i Ivan Leo Lemo, donio je odluke o nagradama za najbolju predstavu u cjelini, režiju, glumca i glumicu. 

Najbolja predstava u cjelini, prema izboru stručnog žirija, je ponijela titulu „Velika liska-gran-pri“ Festivala „Identitluk“, rađena u produkciji Studija za izvedbene umjetnosti Mostar, Hrvatskog narodnog kazališta Mostar i Narodnog pozorišta Mostar, a u režiji Tanje Miletić-Oručević.

„Velika liska/plaketa Ahmet Obradović“ dodijeljena je Kokanu Mladenoviću za redateljsku postavku predstave „Sjećaš li se Doli Bel“, koja je rađena u produkciji Kamernog teatra 55 Sarajevo.

Stručni žiri je dodijelio je i specijalna priznanja, i to za scenografiju predstave „Sjećaš li se Doli Bel“, dok je Davor Golubović za ulogu u ovom ostvarenju nagrađen „Velikom liskom“ za nadahnutost i energičnu igru.

Foto: Bljesak.info / Završen 17. Festival komedije Mostarske liske

I žiri medija, u čijem su sastavu bile novinarke „Dnevnog avaza“ Meliha Smajkić, FENA-e Cvita Kusić i Federalne televizije Rosanda Zovko, najboljom predstavom ocijenio je „Sjećaš li se Doli Bel“.

Nakon ceremonije, u čast nagrađenih, izvedena je predstava „Čorba od kanarinca“ Miloša Radovića, u režiji Riada Ljutovića, nastala u produkciji Centra kulture i mladih općine Centar Sarajevo.

„Sjećaš li se Doli Bel“ predstava je koja je, i po izboru publike, ocijenjena najboljom ovogodišnje „Mostarske liske“. U žiriju publike bile su Nada Dalipagić, Seada Kuštrić i Šejla Mašić.

Kopirati
Drag cursor here to close