Najavljujemo

HNK Mostar: Veljaču otvaraju 'Didak' i 'Zečja rupa'

U Hrvatskom narodnom kazalištu ovaj tjedan na repertoaru su dvije predstave: "Didak - svjetlost iz Hercegovine" i "Zečja rupa".
Kultura / Kazalište | 03. 02. 2020. u 10:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Detalj iz predstave Zečija rupa

U Hrvatskom narodnom kazalištu ovaj tjedan na repertoaru su dvije predstave: "Didak - svjetlost iz Hercegovine" i "Zečja rupa".

Dokumentarno-glazbeni pastoral "Didak - svjetlost iz Hercegovine" prisjećanje je na fra Didaka Buntića, hercegovačkog velikana, znamenitog franjevca koji je obilježio razdoblje kada je cijeloj Hercegovini bilo izuzetno teško.

On je bio i prosvjetitelj i graditelj, a po mnogim razmišljanjima i revolucionar, ali je život posvetio nadasve hercegovačkom puku kojemu je služio do kraja života.

Pastoral je urađen u koprodukciji s HKUD "Didak" Župe Gradnići po tekstu fra Šimuna Šite Ćorića, a režiju potpisuje Ivan Leo Lemo. Izvedba je planirana u ponedjeljak, 3. veljače 2020. s početkom u 20 sati.

"Zečja rupa" je drama o bračnom paru koji se suočava s gubitkom sina. Mnogi kritičari ovaj komad smatraju biserom suvremenog dramskog pisma što potvrđuje i činjenica kako je jedan od naj­igranijih u svijetu u prošlom desetljeću.

"Zečja rupa", autora Davida Lindsay-Abairea i u režiji Lajle Kaikčije, na našem je repertoaru u utorak (4.2.) i srijedu (5.2.) s početkom u 20 sati. U predstavi igraju: Jelena Kordić Kuret, Ermin Bravo, Vanja Matović, Sanda Krgo Soldo, Amar Rahić / Ali Kamer Aksoj.

Za kraj tjedna planirano je i gostovanje s predstavom "Identitluk" u Ljubuškom, u hotelu Bigeste, 9. veljače, s početkom u 20 sati.

Ulaznice za obje predstave mogu se nabaviti po cijeni od 10 KM, odnosno 5 KM za učenike, studente i umirovljenike.

Studenti Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti prošlogodišnje besplatne vaučere koji su dostupni u prostorijama Studentskog zbora.

Rezervacija ulaznica moguća je pozivom odnosno slanjem poruke na broj 063/019 019.  

Kopirati
Drag cursor here to close