Predstave

HNK Mostar u novoj sezoni sprema mnogo kvalitetnih projekata

''Osim aktivnosti na postavljanju novih predstava sukladno zacrtanom repertoarskom planu, već za dan-dva objavit ćemo natječaj za najbolji neobjavljeni dramski tekst na hrvatskom jeziku autora do 35 godina starosti.''
Kultura / Kazalište | 25. 08. 2020. u 12:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Repertoarskim izvedbama predstave ''Identitluk'' – u srijedu 26. i četvrtak 27. kolovoza, službeno će započeti 26. kazališna sezona Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru. Riječ je o koprodukcijskoj predstavi HNK Mostar, Narodnog pozorišta Mostar i Studija za izvedbene umjetnosti koja je za kratko vrijeme osvojila sjajne kritike i stekla veliku popularnost među publikom. U njoj se na satiričan način propituju identiteti i njihovo shvaćanje u BiH, a već je, osim u Mostaru, izvedena u Ljubuškom, Trebinju, Živinicama, Zvorniku i Bijeljini. Pozvana je na tri kazališna festivala - krajem mjeseca, točnije 30. kolovoza, ''Identitluk'' će biti odigran u okviru natjecateljskog programa 39. Pozorišnih/Kazališnih igara u Jajcu, potom 27. rujna na 17. Međunarodnom festivalu komedije ''Mostarska liska'', i 23. listopada na 30. Marulićevim danima u Splitu.

''Nakon uspješne jubilarne 25. kazališne sezone nastavljamo punoga kapaciteta i s mnogo planova. Osim aktivnosti na postavljanju novih predstava sukladno zacrtanom repertoarskom planu, već za dan-dva objavit ćemo natječaj za najbolji neobjavljeni dramski tekst na hrvatskom jeziku autora do 35 godina starosti. Nagrađeni tekst bit će postavljen na scenu tijekom 2021. godine. Uskoro ćemo nastaviti i s radom Dramskog studija mladih, a u tome smjeru započet ćemo i novi projekt odnosno radionicu dramskog pisanja'', kazao je ravnatelj HNK Mostar Ivan Vukoja.

U rujnu će HNK Mostar nastupit sa svojom nagrađivanom predstavom ''Gnijezdo'' na Festivalu glumca u Konjicu. Ova je predstava proglašena najboljom predstavom u cjelini na dva festivala – 3. Međunarodnom teatarskom festivalu ''Dani Jurislava Korenića'' u organizaciji Kamernog teatra 55 iz Sarajeva i Međunarodnom festivalu glumca ''Zaplet 11'' u Banjoj Luci.

Krajem istoga mjeseca na pozornici HNK Mostar gostovat će HNK Šibenik s Krležinom predstavom ''Leda'', priopćeno je iz HNK Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close