Zapošljavanje

HNK Mostar traži glumca druge grupe

Kao posebne uvjete predviđene Pravilnikom o sistematizaciji radnih mjesta navode uspješnu karijeru na realizaciji uloga u repertoaru HNK Mostar ili drugih kazališta
Kultura / Kazalište | 11. 08. 2020. u 15:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatsko narodno kazalište (HNK) Mostar objavilo je natječaj za zapošljavanje glumca druge grupe, objavljeno je u ponedjeljak na stranicama Službe za zapošljavanje HNŽ-a.

Glumac bi trebao sudjelovati u pripremanju i izvođenju predstava u kojima mu je povjeren glumački zadatak, neposredno surađivati s redateljem predstave na oblikovanju uloge, sudjelovati na svim zakazanim probama, uči i svladava umjetničke vještine potrebne za ulogu.

Također, glumac, stoji u natječaju, sudjeluje na svim gostovanjima Kazališta, na snimanjima predstava ili inserata za TV, film, radio ili u svrhu marketinškog reklamiranja repertoara HNK Mostar te obavlja i sve druge poslove u okviru djelokruga svoga rada po nalozima i uputama ravnatelja kazališta.

Potrebno je imati završenu akademiju (fakultet) scenskih (dramskih) umjetnosti, umjetnički smjer ili izuzetno i bez završene akademije s obveznom SSS (IV), uz dugogodišnju, dokazanu i verificiranu umjetničku karijeru.

Kao posebne uvjete predviđene Pravilnikom o sistematizaciji radnih mjesta navode uspješnu karijeru na realizaciji uloga u repertoaru HNK Mostar ili drugih kazališta, nagrade na festivalima.

Osim glumca, HNK zapošljava suradnika za video tehniku.

On izrađuje video projekcije koje su dio projekata HNK Mostar prema uputama i u dogovoru s redateljem uz obvezu arhiviranja snimljenog materijala, sudjeluje u realizaciji/izvođenju predstava kao majstor/voditelj video projekcije.

Uz to, sudjeluje u izradi video snimke kao i trailera predstava te izrađuje i pohranjuje fotografije predstava i čuva snimke od neovlaštenog korištenja, kao i prema potrebi obavlja i druge poslove po nalozima i uputama tehničkog direktora ili voditelja službe ili ravnatelja Kazališta.

Uvjete koje treba ispuniti, uz one propisane zakonom su završenu školu - SSS IV stupanj i najmanje jedna godina radnog iskustva na poslovima video tehnike u sklopu kazališne produkcije.

Kopirati
Drag cursor here to close