U 20 sati

'Hercegovina IV dio' u četvrtak na sceni HNK Mostar

Kultura / Kazalište | 08. 03. 2017. u 14:19 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poetsko scenski kolaž 'Hercegovina IV dio' bit će odigran na sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru u četvrtak 09. ožujka 2017. godine u 20 sati.

Hercegovina IV dio kao i prethodna tri dijela poetsko scenskog kolaža dokaz su da HNK Mostar ustrajava na promoviranju poetskog blaga i očuvanju baštine hrvatskog jezika.

U mjesecu ožujku HNK obilježava Dane hrvatskog jezika u spomen na 17. ožujka 1967. kada je objavljena Deklaracija o nazivu i položaju hrvatskog jezika.

Mjesec je započet monodramom Joška Ševe 'Govorite li hrvatski?', a nakon poetsko scenskog kolaža 'Hercegovina IV dio', publika će moći gledati:

15.03. Književna večer domoljubne poezije „Svijest nikad ne umire“
18.03. Predstavljanje književnog opusa Josipa Mlakića
23.03. Predstavljanje knjige „Besjede fra Matije Divkovića“ Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje iz Zagreba

Poeziju u kolažu 'Hercegovina IV dio' govore glumci Jelena Kordić Kuret, Velimir Pšeničnjik Njirić i Robert Pehar, a publika će imati priliku čuti ukupno pedeset pjesama od 33 pjesnikinje i pjesnika, koji su, počevši od Antuna Branka Šimića pa do Krešimira Šege, stvorili bogatstvo i neiscrpnu poetsku baštinu ovog podneblja, priopćeno je iz HNK Mostar.

Pored pjesama A. B. Šimića, tu su i stihovi Mile Pešorde, Krešimira Šege, Ivana Lovrenovića, Ivana Kordića, Vladimira Pavlovića, Vlade Puljića koji će publici donijeti ono najbolje od Hercegovine – stećke, brda u ljetnim sutonima, zelene rijeke i miris smokve.

Ulaznice za predstavu po cijeni od 10 KM, za studente, umirovljenike i učenike 5 KM, mogu se kupiti na blagajni kazališta svakim radnim danom od 10 do 15 sati ili rezervirati :

- telefonom 063 317 348
- putem Facebook stranica Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru i HNK za studente, studenti za HNK
- e-mailom: [email protected]

Studenti Sveučilišta u Mostaru i za ovu predstavu s redovitog repertoara HNK Mostar mogu iskoristiti vaučere koji ih čekaju u prostorijama Studentskog zbora ili na blagajni HNK Mostar.

 

Kopirati
Drag cursor here to close