Predstava

Hasanaginica započela 44. Imotska sila

Ovom izvedbom započela su 44. Imotska sila, ljetna manifestacija čiji su programi za publiku besplatni.
Kultura / Kazalište | 05. 07. 2020. u 08:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Gradskom kinu u Imotskom održana je premijera kultne predstave ''Hasanaginica'', u izvedbi imotskih glumaca amatera, okupljenih oko Pučkog otvorenog učilišta Imotski.

Ravnateljica učilišta Ankica Jukić istaknula je kako je posebno ponosna što se ova predstava već drugu godinu zaredom izvodi na otvaranju ''Imotskih sila'', posebice uzimajući u obzir situaciju s koronavirusom.

''Ova predstava je sama po sebi zahtjevna, a kada tome pridodamo i situaciju u kojoj se našao čitav svijet, mogu samo reći da sam ponosna na sve nas koji smo sudjelovali u pripremi i realizaciji Hasanaginice. Mogu konstatirati kako smo još jednom dokazali i pokazali da se možemo uhvatiti u koštac s ovako zahtjevnim projektom, koji je rezultat svakodnevnoga rada kroz posljednjih pola godine'', izjavila je Jukić, dodavši kako zahvaljuje publici koja je popratila premijeru, ali i Gradu Imotskom na konstantnoj pomoći u potpori.

Jedini profesionalac u ovogodišnjoj imotskoj Hasanaginici je splitski glumac Ivan Baranović, koji je redatelj, ali i igra ulogu Hasanage.

''U potpunosti sam zadovoljan premijerom i cijelim procesom rada. Strast i zanos kojim su glumci prionuli radu može poslužiti za primjer profesionalnim ansamblima. Nadam se da smo na premijernu publiku prebacili svu našu strast i snagu kakvom priča o Hasanaginici i mora obilovati. Također se nadam kako će ova predstava doživjeti jako puno izvedbi i gostovanja u budućnosti'', istaknuo je Baranović.

Inače, premijera je održana uz poštivanje protuepidemijskih mjera – broj posjetitelja bio je ograničen, na ulazu se mjerila temperatura, a publika je morala nositi zaštitne maske. Ovom izvedbom započela su 44. Imotska sila, ljetna manifestacija čiji su programi za publiku besplatni.

Kopirati
Drag cursor here to close