Aktualna tema

Gostujuća predstava "Ostajte" večeras na sceni HNK Mostar

Po riječima autorice, predstava je društveno angažirana i veoma aktualna.
Kultura / Kazalište | 23. 10. 2018. u 10:09 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Iz predstave 

U okviru 99. Šantićevih večeri poezije u Hrvatskom narodnom kazalištu večeras, s početkom u 19 sati, bit će izvedena predstava "Ostajte" u produkciji Nezavisnog univerziteta Banja Luka (NUBL) i Gradskog pozorišta "Jazavac" Banja Luka.

Predstava je autorski projekt Ljiljane Čekić, glumice Narodnog pozorišta RS i profesorice na NUBL. U predstavi igraju četiri studentice: Nikolina Miljatović, Suzana Mićić, Branka Mišić i Tamara Šobota. Tekst predstave je nastao na osnovu istraživanja koje je rađeno u suradnji sa studentima NUBL i na osnovu intervjua s ljudima koji namjeravaju otići u inozemstvo, ili su otišli, ili su se vratili.

Po riječima autorice, predstava je društveno angažirana i veoma aktualna. Ona govori o motivima zbog kojih se mladi ljudi odlučuju za odlazak u inozemstvo, ali i o problemima na koje nailaze u tuđini. Sve su replike u predstavi autentične.

"Autor teksta je život, točnije rečenice su preuzete od naših prijatelja koji su sudjelovali u istraživanju", istaknula je Ljiljana Čekić.

Ulazak na predstavu je slobodan.

Kopirati
Drag cursor here to close