HNK Mostar

Gnijezdo, predstava o jednoj mostarskoj obitelji

Ovo je komad o nesređenim odnosima između tri sestre i tri brata koji nenadano na godišnjicu majčine smrti otvaraju bolnu temu – što učiniti sa zajedničkom kućom koju je ozbiljno načeo zub vremena.
Kultura / Kazalište | 13. 03. 2018. u 13:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom premijere predstave ''Gnijezdo'' danas je u prostorijama HNK Mostar održana konferencija za novinare.

Predstava ''Gnijezdo'' je autorski projekt Marine Petković Liker (inspirirano poezijom Marka Tomaša).

Novinarima su o predstavi govorili ravnatelj HNK Mostar Ivan Vukoja, redateljica predstave Marina Petković Liker, te glumci Miro Barnjak, Bojan Beribaka, Angela Bulum, Jelena Kordić Kuret, Nikolina Marić, Jadranka Popović Miljko i Ivan Skoko.

Ovo je komad o nesređenim odnosima između tri sestre i tri brata koji nenadano na godišnjicu majčine smrti otvaraju bolnu temu – što učiniti sa zajedničkom kućom koju je ozbiljno načeo zub vremena. Dok jedni žele promjene drugi pokušavaju argumentirano upozoriti zašto one nisu moguće. Rastrgnuti obiteljskim tajnama, nerealiziranim ljubavima, ratnim ožiljcima i viškom majčinske ljubavi, oni tek mogu proizvesti neverin u lokvi vlastite nepomičnosti, progovarajući vrlo otvoreno o (ne)mogućnosti komuniciranja i međusobnog (ne)razumijevanja.

Kako je u tekstu o predstavi napisao Dragan Komadina, ''u svojoj specifičnoj ekspoziciji ''Gnijezdo“ istražuje odnose glumaca s publikom te njihovo bivanje u izvedbenom prostoru. Gledalište postaje proširena pozornica, a publika aktivnim, dragim gostom, a kasnije i svjedokom kazališnog čina. Uvodni se dobrosusjedski ugođaj postupno transformira u scenu susreta u jednoj mostarskoj obitelji s jasno definiranim likovima i okolnostima''.

Foto: Bljesak.info / Foto: Bljesak.info/Glumci i redateljica predstave Gnijezdo
Kopirati
Drag cursor here to close