20. lipnja

"GAME" za Međunarodni dan izbjeglica

Predstava je dokumentarno svjedočanstvo o životu, stradanju, razlozima polaska na dugi put neizvjesnosti, o ljudima koji se nadaju boljem životu.
Kultura / Kazalište | 18. 06. 2021. u 11:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

SPKD "PROSVJETA" Mostar i Mostarski teatar mladih u povodu 20.  lipnja - Međunarodnog dana izbjeglica publici poklanjaju predstavu "GAME" nastalu ba bazi dokumentarne građe iz rada s migrantima u okviru međunarodnog projekta IMPACT što ga u BiH implementira Agencija lokalne demokracije Mostar.

Predstava je dokumentarno svjedočanstvo o životu, stradanju, razlozima polaska na dugi put neizvjesnosti, o ljudima koji se nadaju boljem životu. U predstavi igraju Sara Kljajić, Edina Delalić, Irma Lipovac, Ali Kamer Aksoy, Haris Habibija i Haris Pašić, a režirao ju je Sead Đulić. Ovo je njena osma izvedba.

Dolazak na predstavu je znak podrške svima onima koji su morali napustiti svoje domove, svoja mjesta stanovanja, svoje zemlje..., ali i podsjećanje na isto takvo stradanje građana Bosne i Hercegovine, poručuju organizatori.

''Vidimo se u bašti kojom je hodio Aleksa Šantić. Možda je baš tu, u bašti kuće Svetozara Ćorovića, napisao čuvenu pjesmu "Ostajte ovdje". Puno razloga za druženje 20. lipnja, nedjelja, u bašti Ćorovića kuće u 20,00 sati'', priopćili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close