Podržite mlade glumce!

FOTO | Kralj lavova - mjuzikl protkan ljubavlju i novim prijateljstvima

Kultura / Kazalište | 05. 05. 2017. u 09:46 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da će prvi dječji mjuzikl u Mostaru biti apsolutni hit, dokazuje i entuzijazam mladih glumaca.

Podsjetimo, radi se o Disneyevom animiranom filmu 'Kralj lavova' pretočenom u mjuzikl. Poprilično kompleksan scenski komad kako zbog glumačkog aspekta, tako pjevačkog i plesnog. Radnja se odvija u afričkoj savani, gdje se upoznajemo s glavnim likovima kralja lavova. Glavni protagonist je lavić Simba, te se prati njegovo odrastanje, gdje se otkriva univerzalna istina otraženju sebe, te životu koji kako to Disney kaže, 'teče u krug'. Mostarsko-broadwayski mjuzikl se sastoji od dva čina, a narator ove priče je Rafiki, babun koji je starješina afričke savane.

Ansambl broji 30 članova plesnog studija B-Dance, kako glumaca, tako pjevača i plesača.

Marjan Zovko koji utjelovljuje glavnog lika Simbu, za Bljesak.info je otkrio da je jako zadovoljan pripremama i predstavom.

''Jako sam zadovoljan kako napreduje mjuzikl, osjetim neke svoje pomake i glumačka sazrijevanja i upoznavanja novih glumačkih tehnika. Probe su mi na početku bile zahtjeve, ali u zadnje vrijeme kroz zabavu i trenerovu motivaciju su mi jako zanimljive i jedva čekam doći na probu'', rekao nam je lavić simba, koji ističe da ga najviše veseli to što će naučiti i izaći iz cijelog projekta kao bolji čovjek.

''Veseli me što ću nastupati u Kosači sa svojim prijateljima. Drago mi je što mladi umjetnici imaju priliku iskazati svoj talent i uživati, jer kada izađemo na pozornicu nema granica'', rekao je Marjan.

Matea Lasić, koja glumi Pumbu kaže kako je iznimno zadovoljna projektom i probama.
Kaže da je zahtjevno, ali to joj ne smeta jer kažu da samo vježbom mogu usavršiti svoje vještine.
''Najviše me veseli to što sam upoznala nove ljude, što sudjelujem u ovakvom mjuziklu i što učimo glumiti. Teatar je za mene kao neka velika pozornica na kojoj mi – kroz likove pokažemo svoje osjećaje'', rekla je Lasić.

''Zadovoljna sam probama u mjuziklu, probe nisu teške ni zahtjevne nego su mi jako zabavne jer se svi smijemo, najviše me veseli da se mogu družiti s prijateljima i glumiti'', kaže Nika Lakić koja glumi Sarabi.

Marta Hrkać - Nala, rekla je da je prezadovoljna probama te da joj je lako dolaziti jer je uvijek okružena ljudima koje voli.

''Najviše me veseli (u mjuziklu) to što mogu biti svoja, upoznala sam predivne ljude i radim ono što volim. Zanimljivo, veselo, puno radosti i ljubavi'', kaže Marta.

Anja Krtalić , koja glumo stariju Nalu, rekla je da joj je sveukupni mjuzikl iznimno zanimljiv.

''U mjuziklu me najviše veseli naše druženje i to što radimo ono što volimo. Teatar doživljavam kao priliku da pokažemo svima što mi mladi možemo'', kaže Anja.

Rafaela Jurić koja utjelovljuje lik Mufase, kaže da je najviše vesele glumci i treneri oko kojih se osjeća kao da je s drugom obitelji.

''Jako je opuštajuće s njima provoditi vrijeme. Teatar doživljavam dosta teškim i napornim. Teatar po mojem mišljenju zahtjeva potpunu odanost i ljubav prema djelu koje se radi kako bi se uopće moglo vidjeti napretka. Mislim da mi kolektivno imamo dovoljno ljubavi'', kaže Rafaela.

Vlatka Ivanković koja glumi Scara, kaže da prolazeći kroz ovaj projekt na sebi vidi velike promjene.

''Najviše me veseli što sam upoznala naj naj najsavršenije ljude; definitivno i to što sam upoznala sebe još bolje. Iskreno cijeli teatar i ovaj naš projekt zamišljam kao nešto veliko, mjesto gdje se može uživati sljubalju'', kaže Vlatka.

Hijena Ed, odnosno Antonela Lavović također je rekla da je najviše veseli novo iskustvo i nova prijateljstva i odnosi.

Brigita Bilić, odnosno Timon, misli da će izvedba biti odlična.

''Uživam u probama i okružuju me ljudi koji me žele naučiti živjeti, ne samo glumiti. Najviše me veseli to što su svi zadovoljni sa svojim likovima i što se svi međusobno slažemo, podržavamo i pomažemo. I naravno me veseli to što imam trenera koji me uči o svijetu teatra/kazališta , koji vjeruje u sve nas'', kaže Brigita.

Sara Noa Miljko, Zazu, misli da će Mostarci i Mostarke imati što vidjeti.

''Probe meni nisu naporne nego zabave I interesantne jer puno toga mogu naučiti. Mene najviše vesele prijatelji (glumci) i treneri jer kada sam s njima uvijek osjećam toplotu, odanost te je uvijek opuštajuće biti s njima'', kaže Zazu.

Hijena Banzai, odnsno Marija Glibić cijeli ovaj projekt smatra fenmenalnom prilikom da se upoznaju prijatelji, ali i dobro iskoristi slobodno vrijeme.

Maris Zovko, koja glumi hijenu Shenzi, se veseli što je kroz ovu predstavu dobio priliku da nauči nešto novo i upozna nove prijatelje.

''Teatar je prelijep, ali i zahtjevan. Moramo naučiti da imamo slobode i koncentracije dok glumimo. Pozivam sve ljude, da nas posjete i podrže na našim izvedbama'', da dođu u Kosaču i vide što smo za njih pripremili'', pozvao je Shenzi sve Mostarce i Mostarke.

''Ovim putem pozivamo sve ljude, i mlade i stare, koji žele vidjeti što smo im spremili kroz ovu akademsku godinu, ljude koji su željni vidjeti nove mogućnosti kroz teatar i sve one ljubitelje mjuzikla, te na koncu zaljubljenike u ovu bezvremensku priču 'Kralj Lavova''', pozvali su članovi ansambla.

Rad mladih i talentiranih glumaca, pjevača i plesača je definitivno vrijedan hvale, stoga u svoj kalendar zabilježite  27. i 28. svibanj, te podržite ove mlade talentirane ljude!

Kopirati
Drag cursor here to close