Ne daju nam raditi

Vapaj iz Mostarskog teatra mladih: Siguran pristup nije osiguran, nekoliko ljudi je upalo u rupe

Iz eMTeeM- kažu kako radovi na postavljanju kolektora ugrožavaju njihovu egzistenciju.
Kultura / Kazalište | 09. 11. 2018. u 08:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Mostarskog teatra mladih (eMTeeM) upozorili su kako je zbog načina izvođenja radova na postavljanju kolektora oborinskih voda u Ulici maršala Tita ugrožena sigurnost i rad te kazališne kuće. 

"Bez ikakvog upozorenja i skoro svakodnevno prilaz našim prostorijama je zatvoren ogradom, prokopima, u posljednje vrijeme cijevima i drugim materijalom. Kada se obratimo izvođačima radova i upozorimo na njihovu obavezu da nam omoguće nesmetan prilaz objektu, nailazimo na bahat i neprimjeren način komuniciranja. Često je radilište neosigurano, a radi se o velikim iskopima", priopćeno je iz eMTeeM-a. 

Foto: MTM / Ulazak u eMTeeM

''Mi radimo sa djecom i mladim ljudima, te je svaki njihov dolazak na probu i predstavu istovremeno i ugrožavanje njihove sigurnosti i prijetnja ozljeđivanju. Imali smo slučajeva klizanja zemlje i upadanja u te iskope i rupe. Na sreću sve je završilo sa uganućima i ugruvavanjem'', kažu iz eMTeeM-a.

Kažu kako su zbog tog problema održali sastanak s predstavnicima gradske uprave, no sve je ostalo samo na obećanjima da će problem biti riješen. 

Foto: Bljesak.info / Iz Mostarskog teatra mladih su poruči da radovi na kolektoru ugrožavaju njihovu egzistenciju



"Naša publika, od čijeg dolaska ovisi i naša egzistencija izložena je dodatnom savladavanju opasnih prepreka da dođe na predstavu. Sve se to odražava na posjetu i ugrožava našu egzistenciju. A samo malo razumijevanja je potrebno da svi problemi budu otklonjeni", navodi se u priopćenju eMTeeM-a te se dodaje kako će zbog trenutno situacije biti primorani primijeniti "sva druga demokratska sredstava građanskog bunta, ali i pokrenuti pravne norme propisane zakonom".

Kopirati
Drag cursor here to close