Identitluk

Dvije nagrade mostarskoj predstavi u Jajcu

Ove su nagrade potvrda koliko je predstava omiljena među publikom i jamac dugoga kazališnog života. Nastala je prema motivima iz eseja „U ime identiteta“ Amina Maaloufa, pod redateljskom palicom Tanje Miletić Oručević.
Kultura / Kazalište | 04. 09. 2020. u 14:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstava „Identitluk“, nastala u koprodukciji Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru, Narodnog pozorišta Mostar i Studija za izvedbene umjetnosti, na 39. Pozorišnim/kazališnim igrama BiH u Jajcu nagrađena je s dvije nagrade.

„Identitluk“ je najbolja predstava festivala prema žiriju publike, a cijelom glumačkom ansamblu predstave stručni je žiri dodijelio Nagradu za najbolje glumačko ostvarenje. U predstavi su igrali: Ajla Hamzić, Jelena Kordić Kuret, Amela Kreso, Ivo Krešić, Nedim Malkočević, Dražen Pavlović, Ivan Skoko, a Mirela Mijačank Kordić mijenjala je Fatimu Kazazić Obad koja je na porodiljnom odsustvu.

Ove su nagrade potvrda koliko je predstava omiljena među publikom i jamac dugoga kazališnog života. Nastala je prema motivima iz eseja „U ime identiteta“ Amina Maaloufa, pod redateljskom palicom Tanje Miletić Oručević. Dramaturgiju potpisuje Dragan Komadina, scenografiju i kostimografiju Sabina Trnka, a glazbu Husein Oručević.

Žiri 39. Pozorišnih/kazališnih igara BiH, u sastavu Maja Lasić, Damir Altumbabić i Dubravka Zrnčić-Kulenović, pogledao je svih pet predstava koje su bile u programu glavne selekcije Igara i konstatirao da, iako se organizacija Igara odvijala pod izvanrednim okolnostima, svi kazališni sudionici zaslužuju priznanje što su svojim sudjelovanjem omogućili kontinuitet Festivala i ispunili namjeru organizatora. Pandemija se odrazila na rad i na repertoar bosanskohercegovačkih kazališta, pa je to, vjerojatno jedan od razloga što niti jedna predstava nije zasnovana na suvremenom tekstu, te što su produkcijski predstave bile manje zahtjevne, ali sve to nije utjecalo na angažman i radost igre svih ansambala.

Sljedeći su festivali na kojima „Identitluk“ gostuje 17. Međunarodni festival komedije „Mostarska liska“ 27. rujna te 30. Marulićevi dani u Splitu 23. listopada.

Kopirati
Drag cursor here to close