Studio Teatar Zenica

Državni lopov na turneji u Hrvatskoj

Hit komedija Studio Teatra, ponovo gostuje u Hrvatskoj. Komedija Državni lopov će se odigrati u tri grada na jugu Hrvatske i to Ploče, Split i Zadar.
Kultura / Kazalište | 18. 02. 2019. u 15:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Video: Trailer za predstavu Državni lopov

Hit komedija Studio Teatra, ponovo gostuje u Hrvatskoj. Naime, komedija Državni lopov će se odigrati u tri grada na jugu Hrvatske i to Ploče, Split i Zadar. 

Prvo igranje je u Pločama, petak  22. veljače čime će ujedno biti zatvoren Festival hit komedije u ovom lučkom gradu. Dan poslije, slijedi igranje u Splitskoj Lori u kojoj je ova predstava gostovala već pet puta i svaki put se tražila karta više. Mini turneja se završava u Zadru.

Ovo je samo uvod u veliku proljetnu turneju koja će uslijediti po gradovima BiH, Hrvatske, Švicarske i Luksemburga sa ovom istom komedijom.

''Državni lopov'' je komedija Fadila Hadžića, velikog komediografa i osnivača zagrebačkog Kerempuha, a rađena u produkciji Studio Teatra iz Zenice.  Predstava ove godine slavi svoj četrnaesti rođendan, što je čini jednom od najstarijih živih predstava u BiH.

Ovo je komedija o dva zatvorenika u istoj ćeliji, jedan sitni lopov i ljubavna varalica, a drugi ''državni lopov'', koji ima povlašten položaj čak i u zatvoru. Pored njih tu je i zatvorski čuvar, koji nema završenu ni osnovnu školu, koji mašta o unapređenju.

Kiki, ljubavna varalica, završio je u zatvoru zbog lažnih obećanja ženidbi. On je 17 puta obećao da ce se ženiti sa 17 različitih žena. Baš te žene su mu došle glave, jer je zbog jedne od njih završio u zatvoru.

Marko, tzv. državni lopov u zatvoru je završio zato što je pronevjerio silne pare, međutim revizijom postupka, on će vjerojatno biti brzo pušten na slobodu, jer naravno našla se neka rupa u zakonu. Njih dvojica i čuvar Jozo, na vrlo komičan način pokazuju sliku društva.

Glumačku postavu čine: Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Mirza Mušija.

Kopirati
Drag cursor here to close