Bajka

Drugi dan Susreta kazališta lutaka: Pred publikom mostarski ''Zmaj i princeze''

Glumci Lutkarskog kazališta Mostar su najmlađoj publici predstavili bajku o jednom Zmaju i princezama.
Kultura / Kazalište | 26. 09. 2018. u 10:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Predstava Zmaj i princeze

Drugi dan 23. Susreta kazališta lutaka Lutkarsko kazalište Mostar odigralo je predstavu ''Zmaj i princeze''.

Inače, predstava je rađena po motivima Milade Mashatove, osmislio je i preradio Kyriakos Argyropoulos, a redatelji su Kyriakos Argyropoulos i Stanislav Stanev iz Bugarske, priopćneno je.

Glumci Lutkarskog kazališta Mostar su najmlađoj publici predstavili bajku o  jednom Zmaju i princezama.

''Prvo smo izmislili bajku, zatim je umjetnica osmislila lutke i scenografiju, skladatelj je osmislio glazbu, a glumci su počeli s probama. I baš kao u bajkama, naša je kazališna bajka završila za tri dana'', priopćili su Mostarci.

''A onda su došli na ideju da stvore još nekoliko princeza i djeci pruže mogućnost da sami uvide razlike između njih. Bajka govori o zmaju koji je poželio oženiti princezu, a s druge strane su prikazane četiri princeze, od kojih svaka ima jednu naglašenu karakternu osobinu, koja postoji u svakome od nas'', priopćili su organizatori.

U okviru revijalnog programa Cvetin Aničić iz Šida je odigrao svoju predstavu ''Vitamini zdravi fini''. Ovaj ''najčudniji kuhar na svijetu'' djecu uz pjesmu uči što je to zdrava hrana.

''A najzdravije jelo za sve nas (pored proteina, ugljenih hidrata, masti i vitamina) je dobro raspoloženje i smijeh... Kada ste dobro raspoloženi, nema hrane koju ne možete jesti'', rekao je Aničić.

Kopirati
Drag cursor here to close