Sunce tuđeg neba

Dragan Marinković Maca sa hit predstavom dolazi u Narodno pozorište Mostar

Ulaznice su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 - 14 sati, na dan igranja predstave od 9 do 14 sati te od 18 do 20 sati.
Kultura / Kazalište | 15. 10. 2018. u 11:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon rasprodanih predstava u brojnim gradovima regije, glumac Dragan Marinković Maca sa svojom hit predstavom “Sunce tuđeg neba” dolazi i u Mostar! Predstavu, čiju potpisuje režiju i koautorstvo teksta, Marinković će izvesti u Narodnom pozorištu Mostar u petak, 2. 11. 2018. u 20 sati.

Uz ogromno zanimanje publike gdje god je predstava igrala, ovaj glumac, voditelj i showman i u Narodnom pozorištu Mostar izvest će predstavu o čovjeku koji luta svijetom, tražeći novu nadu i novi spas. Tema itekako aktualna i zanimljiva danas. Predstava koju vrijedi pogledati i u kojoj će se mnogi prepoznati!

Ići ili ostati? – još uvijek je aktualno pitanje koje prožima vrijeme i prostor, a koje ovaj satirični komad obuhvaća kroz različita mjesta, vremena i uspon civilizacije s krajem XX-og stoljeća. Marinković tumači lik “višenacionalnog i multikulturalnog” junaka koji se kao takav našao u situaciji da luta svijetom tražeći svoje nebo, svoj novi spas. U pokušaju da se prilagodi novoj sredini, junak ove predstave prolazi kroz mnoštvo situacija i stanja koje idu od euforičnog oduševljenja do neuroze, bijesa. Konstantno uspoređuje svoj novi dom s onim koji je ostavio iza sebe, donoseći zaključke koji će biti obojeni zdravim humorom. Predstava sa vizualnim efektima, legendarnom muzikom s EX YU prostora, plesom, koja non – stop korespondira sa stvarnošću. O raseljenom izbjeglici i njegovom mjestu u stvarnosti. Riječ je o tragikomediji koja opisuje duh vremena koji je iza nas, ali nas i dalje pogađa na nivou posljedica prošlosti.

Autori teksta predstave “Sunce tuđeg neba” su Vesna Radusinović, Tarko Veličanski, Nebojša Vuković i Dragan Marinković. Koreografiju potpisuje Mirela Botić Jovanović.

Cijena ulaznice je 10 KM.

Inače, Dragan Marinković Maca je glumio na svim najznačajnijim scenama ex YU teatarskih kuća, kao što su Slovensko mladinsko gledališče, Hrvatsko narodno kazalište „Ivan pl. Zajc“, Hrvatsko narodno pozorište Split, Dubrovnik, Fila Dramatica u Rijeci, kao i na brojnim scenama europskih teatarskih kuća poput Roberto Ciulli, Prinz Kleist u Berlinu. Marinković je najprepoznatljiviji kao showman radeći na svjetskim licenciranim projektima poput „Operacija trijumf“, „Ruski rulet“, „Big brother“.
Ovaj glumac i režiser iza sebe ima više od 50 pozorišnih premijera. Glumio je u brojnim TV filmovima i serijama, a najprepoznatljivije je lice TV show emisija na našim prostorima, među kojima su “Pile i maca show”, “One man show”, “Audicija”, “Big brother”.


ULAZNICE

Ulaznice su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 - 14 sati, na dan igranja predstave od 9 do 14 sati te od 18 do 20 sati. Rezervacije: na broj 036/550-128, mail: marketing@npm.ba, porukom u inbox na Facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close