Predstava

'Dolazi Djeda Mraz' u Pozorište lutaka Mostar

Predstava govori o dječjim snovima i maštarijama i vječitoj želji svakog djeteta da bajke presele u svoje stvarne živote.
Kultura / Kazalište | 09. 12. 2018. u 16:04 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Pozorištu lutaka u Mostaru ovih dana u punom su jeku pripreme za novogodišnju predstavu 'Dolazi Djeda Mraz' prema tekstu i u režiji Nedžada Maksumića, glumca i redatelja ove teatarske kuće. U predstavi igraju članovi glumačkog ansambla Pozorišta lutaka: Nina Popović, Nermina Denjo, Diana Ondelj Maksumić, Serđo Radoš, Igor Vidačković i Nedžad Maksumić.

Ova predstava govorit će o dječjim snovima i maštarijama i vječitoj želji svakog djeteta da bajke presele u svoje stvarne živote. Predstava ima za cilj da i od roditelja, barem na kratko, ponovno napravi djecu i vrati ih u djetinjstvo. Kao i svake godine, u ovo pretprazničko vrijeme, Pozorište lutaka, za svu djecu Mostara, sprema jedan razigrani i raspjevani igrokaz, interaktivnu predstavu u kojoj će učešće uzeti i najmlađa publika.

Poslije nje će Djeda Mraz podijeliti novogodišnje paketiće koje će, na predstavama u slobodnoj prodaji, za djecu osigurati njihovi roditelji ili, u drugom slučaju, poduzeća i ustanove koje, za djecu svojih zaposlenih, otkupe pojedine predstave.

Predstava 'Dolazi Djeda Mraz' bit će izvedena u tri termina u slobodnoj prodaji (subota, 22.12. od 11 sati; subota, 29.12 od 11 i od 18 sati), broj predstava za ustanove i poduzeća se još utvrđuje.

Svi zainteresirani pojedinci i kolektivi mogu se javiti na brojeve telefona Pozorišta lutaka Mostar 036 552 625, 036 558 450, porukom preko facebook profila Pozorišta lutaka Mostar ili na e-mail: [email protected].

Kopirati
Drag cursor here to close