eMTeeM

Dodijeljene međunarodne nagrade za doprinos razvoju dramskog odgoja ''Grozdanin kikot''

Kultura / Kazalište | 27. 02. 2012. u 15:52 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru obilježavanja 38. rođendana Mostarskog teatra mladih 1974., a u suradnji s Centrom za dramski odgoj, završena je 14. međunarodna konferencija o temi: "Inkluzija manjina". Centar za dramski odgoj je dodijelio i međunarodne nagrade za doprinos razvoju odgoja "Grozdanin kikot".

Nagrade za doprinos razvoju dramskog odgoja “Grozdanin Kikot“ dobili su:

- Žanina Mirčevska, dramatičarka, dramaturginja, profesorica dramskog pisanja na Akademiji za gledališće, radio, film in televizijo (AGRFT) na Univerzitetu u Ljubljani.

- Subodh Patnaik, kazališni redatelj, Indija

- Jasna Diklić, glumica, Bosna i Hercegovina

- Zana Hoxha Krasniqi, kazališna redateljica, Kosovo

- Care Srbija, specijalna nagrada za kazališne metodologije s ciljem razvoja civilnog društva

''Međunarodna nagrada za doprinos razvoju dramskog odgoja "Grozdanin kikot" sinoć je dodijeljena po šesnaesti put.

''Sinoćnja svečanost za sve nas angažirane u Centru za dramski odgoj i Mostarskom teatru mladih 1974., imala je posebnu važnost i značaj jer je održana u okolnostima našeg djelovanja u egzilu. Nakon više od godine mi smo bili prisutni u Mostaru i time jasno pokazali da snaga ideje i umjetničkog izraza može pobijediti sve opstrukcije, ma od koga dolazile. Zbog toga smo bili izuzetno sretni i ponosni. U tom ozračju odigrana je i naša predstava "U traganju za bojom kestena". Bio je to pravi povratak ove mostarske predstave nakon jednogodišnjeg prisilnog izbivanja po svijetu “, izjavio je Sead Đulić, umjetnički direktor eMTeeM-a 1974.

Mostarskom teatru mladih 1974. veliku podršku su pružili dugogodišnji prijatelji koji su sa oduševljenjem odgledali predstavu, te na najbolji način proslavili rođendan i povratak eMTeeM-a 1974. u rodni grad.

Kopirati
Drag cursor here to close