Ponovno na sceni

Crna komedija ''Ljepotica iz Leenanea'' na sceni HNK Mostar

U predstavi „Ljepotica iz Leenanea“ glume Jelena Kordić, Sanda Krgo Soldo, Robert Pehar i Bojan Beribaka.
Kultura / Kazalište | 27. 11. 2017. u 16:47 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon dugo vremena na scenu HNK Mostar vraća se „Ljepotica iz Leenanea“ koja će biti odigrana u srijedu 29.11.2017.godine u četvrtak 30.11.2017. u 20 sati. Predstava je premijerno odigrana 2014. godine, a nastala je prema tekstu irskog pisca Martina McDonagha u režiji Segora Hadžagića.

Za ovaj komad McDonagh je dobio nagradu za Najveću dramsku nadu koju dodjeljuje britanski dnevnik Evening Standard. Nakon što je doživjela veliki uspjeh na londonskom West Endu, predstava je s Off-Broadwaya stigla i na Broadwayi 1998. godine nominirana za šest prestižnih američkih kazališnih nagrada Tony. U Londonu je ponovno obnovljena 2010. godine.

Riječ je o crnoj komediji s elementima melodrame i horora, koja tematizira odnos usidjelice Maureen i njezine majke Mag koje žive na brdu u malom mjestu Leenaneu, na zapadu Irske u okrugu Galway. Martin McDonagh u ovoj priči kroz odnos majke i kćeri uspjeva prikazati sve objektivne i subjektivne okolnosti promašenog i nedosanjanog sna, osobnog, socijalnog i nacionalnog, priopćeno je.

U predstavi glume: Jelena Kordić, Sanda Krgo Soldo, Robert Pehar i Bojan Beribaka.

 Više informacija o predstavi moguće je doznati na ovoj internet adresi.

 

 

 

Ulaznice za predstavu po cijeni od 10 KM, odnosno za studente, umirovljenike i učenike 5 KM, mogu se kupiti na blagajni kazališta svakim radnim danom od 10 do 15 sati ili rezervirati: telefonom na broj 063 317 348 , putem Facebook straniceHrvatsko narodno kazalište u Mostaru ili porukom na adresu e-pošte [email protected]

Studenti Sveučilišta u Mostaru i za ove predstave s redovitog repertoara HNK Mostar mogu iskoristiti vaučere koji ih čekaju u prostorijama Studentskog zbora ili na blagajni HNK Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close