Natjecateljski dio

Četvrti dan MFF-a: Nova poglavlja i čekanje pobjednika

Kultura / Kazalište | 26. 08. 2017. u 10:11 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

'Poluvijek u Fukushimi'', ''Odmorište na autocesti'' i ''Buffet Željezara'' posljednji su filmovi koji će biti prikazani u natjecateljskom dijelu ovogodišnjeg Mediteran Film Festivala.

Film ''Poluvijek u Fukushimi'' odvest će nas u život nakon nuklearne katastrofe gdje japanski farmer pokušava spojiti kraj s krajem u svom samotnom životu unutar zone radijacije.

'Odmorište na autocesti'' iscrtava portret odmorišta koje je smješteno u ruralnom području sjeverne Francuske. Izgleda kao san, ispunjen šapatom misli i života onih što tu rade, kao i onih koji su samo u prolazu.

''Buffet Željezara'' bilježi kavanske razgovore vlasnika kafića prije nego ga zauvijek zatvore i otvore novo poglavlje u životu, priopćeno je.

Posljednji dan festivala rezerviran je i za projekciju dokumentarca ''Beatles: Osam godina u tjednu – Godine turneja'', koji, uz nove intervjue sa živućim Beatlesima, kao i arhivske intervjue s preminulim članovima, prikazuje snimke žestokih koncertnih godina. Film prati kako se legendarna četvorka počela mijenjati i rasti.

Nakon ovih projekcija, uslijedit će proglašenje pobjednika. Podsjećamo, selektor festivala Damir Čučić izabrao je 12 dugometražnih i deset kratkih dokumentaraca, a ove godine o najboljima u dugometražnoj konkurenciji odlučuju Vlatka Vorkapić, Jorge Tur Moltó i Ademir Kenović, a u kratkometražnoj Josip Mlakić, Kyle Joseph Petty te Gordan Nuhanović.

Kopirati
Drag cursor here to close