Festival bosanskohercegovačke drame Zenica 2020

Četiri programske aktivnosti pretposljednjeg festivalskog dana

Pretposljednji dan 19. festivala bosanskohercegovačke drame Zenica 2020 – online je rezervisan za bogat i raznovrstan repertoar u okviru Glavnog i Pratećeg online programa
Kultura / Kazalište | 06. 06. 2020. u 12:44 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Festival bosanskohercegovačke drame Zenica 2020

Pretposljednji dan 19. festivala bosanskohercegovačke drame Zenica 2020 – online je rezervisan za bogat i raznovrstan repertoar u okviru Glavnog i Pratećeg online programa putem Youtube kanala BNP Zenica i službene stranice bnp.ba.

Festivalski program je počeo u 10.30 sati izložbom pozorišnih fotografija autora Muhameda Badija Tunovića. U 11 sati je emitirana promocija Časopisa za pozorišne komunikacije „Agon“. O novom broju Časopisa govore: prof. dr. Ljiljana Čekić, prof. dr. Luka Kecman i prof. dr. Nenad Novaković.

U poslijepodnevnom terminu od 17 sati će biti upriličen Webinar dramskih autora u kojem će sudjelovati: Filip Grinvald, Gabriela Abrasowicz, Tanja Miletić-Oručević, Hasan Zahirović i Almir Imširović.

U okviru Glavnog programa u 19.30 sati će biti upriličeno scensko čitanje dramskog teksta autorice Tanje Šljivar „Kao i sve slobodne djevojke“.

U scenskom čitanju sudjeluju glumice Bosanskog narodnog pozorišta Zenica: Lana Delić, Snežana Vidović, Adna Hasanić, Anđela Ilić, Selma Mehanović, Uranela Agić i Sabina Kulenović. Rediteljica scenskog čitanja je Lajla Kaikčija.

U nedjelju, posljednjeg dana 19. festivala bh. drame Zenica 2020 – online bit će upriličeno scensko čitanje nagrađenog teksta Darija Bevande „Babylon blues“ i dodjela Nagrade „Adem Ćejvan“ koja se dodjeljuje istaknutoj glumici ili glumcu za životno djelo.

Festival će službeno proglasiti zavorenim direktor Miroljub Mijatović, priaopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Kopirati
Drag cursor here to close