Premijera

'Ćelava pjevačica' je stigla u Mostar

Kultura / Kazalište | 15. 09. 2017. u 22:28 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Narodno pozorište Mostar novu umjetničku sezonu 2017/2018. otvorilo je premijerom predstave 'Ćelava pjevačica'. Tekst Eugènea Ionesca režira Lajla Kaikčija. Scenografiju i kostimografiju predstave potpisuje Sabina Trnka, a adaptaciju i dramaturgiju Adnan Lugonić. U predstavi igraju Emir Sejfić, Maja Zećo, Emir Spahić, Dina Mušanović, Andrea Aković i Saša Oručević.

Umjetnički direktor NPM Adnan Lugonić, koji je radio adaptaciju i dramaturgiju predstave 'Ćelava pjevačica', govorio je o važnosti komunikacije među kazalištima i umjetnicima, pa je za NPM značajno da u ovoj predstavi ima dvije gostujuće glumice (Mušanović i Aković).

"Predstava 'Ćelava pjevačica' je neklasična komedija i vjerujemo da će biti osvježenje za mostarsku publiku, ali da će imati i bogat festivalski život. Mislim da smo napravili dobru predstavu za koju već imamo dogovorena i gostovanja", rekao je Lugonić.

"'Ćelavu pjevačicu' nazivaju komadom apsurda, i nigdje nije bilo logičnije postaviti to djelo kao u Mostaru, gradu punom apsurda", rekla je redateljica Kaikčija. "Nakon premijere mogu reći samo da nije bio uzaludan sav ovaj rad i trud koji su glumci i sva ekipa u Narodnom pozorištu Mostar uložili u ovakvu vrlo složenu i zahtjevnu predstavu kakva je 'Ćelava pjevačica' Eugènea Ionesca. Sretna sam i zadovoljna. Mislim da ova predstava pred sobom ima dug život i želim sve najbolje u budućim igranjima jer će svaki put biti sve bolje i bolje. Ja sam prezadovoljna", kazala je nakon premijere redateljica Kaikčija.

Prva repriza predstave je u subotu, 16.9.2017. od 20 sati, a druga repriza u petak, 22.9.2017. od 20 sati. Ulaznice za sve izvedbe su u prodaji!

Rezervacija ulaznica se može izvršiti i putem e-maila: [email protected], te putem poruke u inbox na facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Cijena ulaznice za prvu reprizu, u subotu, 16.9. je 10 KM, s popustom za učenike, studente i umirovljenike 5 KM. Druga repriza predstave je u petak, 22.9.2017. od 20 sati. Cijena ulaznice je standardna za predstave u produkciji Narodnog pozorišta Mostar 7 KM, s popustom za učenike, studente i umirovljenike 3,50 KM. Na dan igranja predstave blagajna je otvorena od 9 do 14 sati, te od 18 do 20 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close