Fedra

Bugojancima se najviše svidjela predstava iz Trebinja

Epitet najboljeg glumca pripao je Darku Kurtoviću, za ulogu sluge u predstavi ''Jedan sluga, dva gospodara'', Gradskog pozorišta Trebinje...
Kultura / Kazalište | 21. 07. 2019. u 12:02 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstava ''Noć kad se'' bugojanskog teatra Fedra proglašena je najboljom u cijelini na 47. teatarskom festivalu BiH, koji je održan od 13. do 20. srpnja u Bugojnu.

Odluku je Stručni žiri (Dženita Imamović - Omerović, Slađana Zrnić i Emir Sejfić) donio jednoglasno, kao i sve druge koje su dodijeljene na svečanosti zatvaranja Festivala u Pozorišnoj sali KSC-a Bugojno.

Jedna od nagrada pripala je i Marku Vukosavu, redatelju navedene predstave.

Epitet najboljeg glumca pripao je Darku Kurtoviću, za ulogu sluge u predstavi ''Jedan sluga, dva gospodara'', Gradskog pozorišta Trebinje, a najbolje glumice Iman Bubić, za ulogu Klitemnestre u predstavi ''Ifigenija'', Centra za kulturu iz Zavidovića.

Nagrada za kolektivnu glumačku igru pripala je ansamblu predstave ''Zakon za Gulivera'', DIS Pozorišta mladih iz Banje Luke.

Nagrada za najbolju glazbu dodijeljena je Božidaru Bobi Vučuru za originalnu glazbu u predstavi trebinjskog kazališta ''Jedan sluga, dva gospodara''.

Nagrađen je i scenograf predstave ''Neboder'' HKUD Dinara iz Livna Tadija Hrga, kao i Ognjen Bogdanović za kostime u predstavi kazališta iz Banja Luke.

Članu DIS Pozorišta mladih iz Banja Luke Milanu Bogdanoviću pripala je nagrada za najboljeg glumca, za ulogu puta u predstavi ''Zakon za Gulivera''.

Nagrada za najbolju žensku epizodnu ulogu dodijeljena je glumici Pozorišta Travnik Renati Ignjić, za ulogu Jamezdina u predstavi ''F.K.P''.

Centru za kulturu Zavidovići pripala je diploma za izuzetan pedagoški rad s mladima, kao i Alminu Bevrnji za izbor glazbe i interpretaciju u predstavi Teatra Fedra Bugojno, te Faiku Salihbegoviću i Dževadu Hasanbegoviću, glumačkom tandemu  teatra Total Visoko.

Po mišljenju Žirija publike, najbolja predstava na 47.teatarskom festivalu BiH Fedra je ''Jedan sluga, dva gospodara'', koju su odigrali glumci Gradskog pozorišta iz Trebinja.

Kopirati
Drag cursor here to close