''Ljepotica i Zvijer''

Besplatna predstava mostarskog Pozorišta lutaka

Inače, predstava je rađena u režiji gosta iz Bugarske Todora Valova, a prema poznatoj bajci francuske spisateljice Madame de Villenueve.
Kultura / Kazalište | 22. 03. 2018. u 11:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR  / Scena iz predstave Ljepotica i zvijer

Povodom Svjetskog dana lutkarstva i Svjetskog dana kazališta mostarsko Pozorište lutaka u svom redovitom terminu, u nedjelju 25. ožujka u 11 sati, izvest će predstavu ''Ljepotica i Zvijer'', a ulaz će bit za sve posjetitelje besplatan.

Inače, predstava je rađena u režiji gosta iz Bugarske Todora Valova, a prema poznatoj bajci francuske spisateljice Madame de Villenueve.

Upravo zbog obilježavanja ovih važnih datuma za lutkarstvo i kazalište uopće, ovu predstavu Pozorište lutaka poklonit će svojoj vjernoj publici, tako da je svima koji žele uživati u ovoj predstavi ulaz slobodan, stoji u priopćenju iz Lutkarskog.

''Ljepotica i Zvijer'' je višestruko nagrađivana predstava, koja je igrana na mnogim domaćim i međunarodnim festivalima i, čak, gostovala u nekoliko najvećih švedskih gradova. Kako organizatori tvrde, za njen uspjeh je veoma značajna i prelijepa scenografija i izuzetne lutke veličine čovjeka, koje su djelo istaknute bugarske umjetnice Stefke Kjuvlijeve. Autor nadahnute muzike za ovu predstavu je mostarski multiinstrumentalista i glazbeni producent Atilla Aksoj.

U predstavi igraju članovi glumačkog ansambla Pozorišta lutaka u Mostaru: Nermina Denjo, Diana Ondelj Maksumić, Igor Vidačković, Serđo Radoš i Nedžad Maksumić, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close