Mostar

''Be part of solution'': Izložba u sklopu Street Arts Festivala

Kultura / Kazalište | 28. 09. 2017. u 14:25 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu druge faze Street Arts Festivala u Galeriji Ćorovića kuće u subotu , 30.09.2017. u 19 sati, održat će se izložba „Budi dio riješenja/Be part of solution, autorice Vildane Hrnjić iz Prijedora.

Riječ je o izložbi koja se sastoji od plakata na teme očuvanja vode, šuma i energije, zaštite okoline, te reciklaže. Cilj je edukacija o ovim temama, te proširenje svijesti i motivacija na djelovanje.

Plakate odlikuje konstantna doza minimalizma, te obavezna oblikovana tipografija na jednobojnoj pozadini, ilitipografija s ilustracijom na pozadini ili gradijentu. Po principu:“Slika govori 1000 riječi, a slika od riječi još više.“

Vildana Hrnjić kroz dizajn serije angažiranih plakata analizira i preispituje pojam zajedničkog i individualnog (ljudskog) u kontekstu životne sredine i njenog očuvanja. Svaka individua mora da bude svjesna svog (potencijalno lošeg) uticaja na okruženje,ali i na živi svijet koji je sa nama i sa kojim smo mi u simbiozi. Kroz grafičke i likovneelemente zauzima osobni stav za promjenu općeg odnosa urbanog prema prirodi, definira problem i iz ugla mladog kreativca ukazuje na moguće rješenje.

Vildana kroz jasne slogane iporuke nastoji da na svoj način doprinese očuvanju zdrave okoline. Paleta odabranih boja asocira na realno okruženje u i na kojem je neophodno djelovati i na koji je
moguće pozitivno utjecati, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close