Sarajevo

Balet na ledu: Nezapamćeno zanimanje za svjetski kulturni događaj

Ovaj jedinstveni vizuelno-glazbeni spektakl bit će izveden prvi put pred Sarajevskom publikom.
Kultura / Kazalište | 29. 10. 2018. u 10:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prodaja ulaznica za spektakl Balet na ledu St. Petersburg državnog baleta, počinje danas u 12 sati. Ovaj baletni spektakl održat će se 3. prosinca u Olimpijskoj dvorani Zetra u Sarajevu. Ulaznice možete kupiti preko kupikartu.ba i svim prodajnim mjestima servisa.

St. Petersburg državni balet na ledu pred sarajevskom publikom će izvesti predstavu "Uspavana ljepotica" Petra Iliča Čajkovskog. Za tu priliku, Zetra će biti prilagođena manifestaciji u formi teatra kako bi publika što bolje mogla pratiti program iz svih pozicija gledališta.  

Gledalište je numerirano tako da svi posjetitelji prilikom kupovine precizno mogu odabrati zonu i mjesto. Broj mjesta je ograničen.

Podsjećamo, ovaj jedinstveni vizuelno-glazbeni spektakl bit će izveden prvi put pred Sarajevskom publikom.

Video: Montaža leda za Balet na ledu

St. Petersburg državni balet jedan je od bisera Rusije osnovan 1967. godine. Ova baletna skupina skladno kombinira dvije velike ruske tradicije: klasični balet i klizanje kako bi proizveli dobro poznatu priču o uspavanoj ljepotici. Ansambl se sastoji od plesača/klizača, a većina njih bili su vrhunski klizači u pojedinačnom te klizanju u parovima gdje su osvojili i brojne medalje.

Članovi baleta kombinacijom umjetničkog klizanja i klasičnog ruskog baleta osvajaju publiku širom svijeta na najprestižnijim pozornicama, a do sada su imali više od sedam tisuća nastupa na rasprodanim najprestižnijim pozornicama.

Svaku predstavu ovog čuvenog ruskog baleta prati i bogata kostimografija i rasvjeta. Zanimljivo je da ovaj ansambl u svom fundusu ima više od 800 kostima s kojima očaravaju posjetitelje na klizalištima, pozorištima ili čak sportskim arenama širom svijeta.

Da je organizacija događaja na svjetskom nivou svjedoči i činjenica da će se događaj izvesti na prenosivom klizalištu koje pruža vrhunske uvjete.

Trupa od 56 sudionika, 35 klizača i ostatak organizacije u vidu tehničke podrške stiže u Sarajevo dva dana prije samog događaja dok će led biti postavljen 24 sata prije događaja.

Kopirati
Drag cursor here to close