Sarajevo

Balet na ledu: Nezapamćeno zanimanje za svjetski kulturni događaj

Ovaj jedinstveni vizuelno-glazbeni spektakl bit će izveden prvi put pred Sarajevskom publikom.
Kultura / Kazalište | 29. 10. 2018. u 10:37 Bljesak.info
Kopirati

Prodaja ulaznica za spektakl Balet na ledu St. Petersburg državnog baleta, počinje danas u 12 sati. Ovaj baletni spektakl održat će se 3. prosinca u Olimpijskoj dvorani Zetra u Sarajevu. Ulaznice možete kupiti preko kupikartu.ba i svim prodajnim mjestima servisa.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

St. Petersburg državni balet na ledu pred sarajevskom publikom će izvesti predstavu "Uspavana ljepotica" Petra Iliča Čajkovskog. Za tu priliku, Zetra će biti prilagođena manifestaciji u formi teatra kako bi publika što bolje mogla pratiti program iz svih pozicija gledališta.  

Gledalište je numerirano tako da svi posjetitelji prilikom kupovine precizno mogu odabrati zonu i mjesto. Broj mjesta je ograničen.

Podsjećamo, ovaj jedinstveni vizuelno-glazbeni spektakl bit će izveden prvi put pred Sarajevskom publikom.

Video: Montaža leda za Balet na ledu

St. Petersburg državni balet jedan je od bisera Rusije osnovan 1967. godine. Ova baletna skupina skladno kombinira dvije velike ruske tradicije: klasični balet i klizanje kako bi proizveli dobro poznatu priču o uspavanoj ljepotici. Ansambl se sastoji od plesača/klizača, a većina njih bili su vrhunski klizači u pojedinačnom te klizanju u parovima gdje su osvojili i brojne medalje.

Članovi baleta kombinacijom umjetničkog klizanja i klasičnog ruskog baleta osvajaju publiku širom svijeta na najprestižnijim pozornicama, a do sada su imali više od sedam tisuća nastupa na rasprodanim najprestižnijim pozornicama.

Svaku predstavu ovog čuvenog ruskog baleta prati i bogata kostimografija i rasvjeta. Zanimljivo je da ovaj ansambl u svom fundusu ima više od 800 kostima s kojima očaravaju posjetitelje na klizalištima, pozorištima ili čak sportskim arenama širom svijeta.

Da je organizacija događaja na svjetskom nivou svjedoči i činjenica da će se događaj izvesti na prenosivom klizalištu koje pruža vrhunske uvjete.

Trupa od 56 sudionika, 35 klizača i ostatak organizacije u vidu tehničke podrške stiže u Sarajevo dva dana prije samog događaja dok će led biti postavljen 24 sata prije događaja.

Kopirati