Dominacija

Balet Mostar Arabesque: Od 28 koreografija osvojili 21 prvo mjesto

Balet Mostar Arabesque je, od ukupno prijavljenih 28 koreografija u kategorijama klasičnog baleta, karakternog, modernog i suvremenog plesa, osvojio 21 prvo mjesto, 6 drugih i jedno četvrto.
Kultura / Kazalište | 27. 05. 2019. u 17:50 Bljesak.info
Kopirati

Drugi po redu internacionalni plesni festival pod nazivom "Mo Stars Mediteran Open Dance 2019." okupio je u subotu u Mostaru 1793 plesačice i plesača, natjecatelje iz 33 grada zemalja regije, odnosno 43 plesna kluba, sa 315 plesnih koreografija.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Djeca, omladina i seniori, uzrasta od 3 do 35 godina su predstavili svoje plesno umijeće pred deset sudaca, koji dolaze iz Ukrajine, Hrvatske, Srbije Makedonije i BiH.

Balet Mostar Arabesque je, od ukupno prijavljenih 28 koreografija u kategorijama klasičnog baleta, karakternog, modernog i suvremenog plesa, osvojio 21 prvo mjesto, 6 drugih i jedno četvrto.

Od ukupno četiri specijalne nagrade za sve sudionike do devet godina koje dodjeljuje žiri iz Ukrajine, Srbije, Sjeverne Makedonije, Hrvatske i BiH, tri su dodijeljene Balet Mostar Arabesque: Veronika Galić (7 godina) besplatna kotizacija i smještaj Prag 2019 i skupna koreografija Bečke Bombone (djeca od 4 do 6 godina) besplatne kotizacije za Sirmium Dance Fest 2020 i veliki plišani medo za najbolju Mini kids koreografiju Vodena čarolija.

''Bilo nam je zadovoljstvo sudjelovati na jednom ovakvom događaju u našem gradu, gdje nam je skoro obaveza podržati ih svojim sudjelovanjem. PS Mo-Stars sa Centrom za kulturu, opet pokazao kako se odličnom organizacijom i velikim entuzijazmom u neuvjetima, ipak mogu stvoriti uvjeti za 1793 plesača i sve podići na razinu kultiviranog događaja koji potiče dalji rad u pravilnom sportskom psiho - fizičkom usmjeravanju djece i omladine'', rekla je direktorica Balet Mostar Arabesque, prof. Arleta Ćehić.

Potsjetimo da je BMA ove godine, pored ostalih uspjeha, imao po treći put zaredom, veliki uspjeh na Balkanskim kvalifikacijama za Finale Dance World Cup odrzanim 9. i 10. 03. u Zagrebu i opet osvojio pun kofer izvanrednih rezultata: pet zlatnih pehara i jedan srebreni, u 6 skupnih koreografija u klasičnom baletu i modernom plesu:

U skupnim koreografijama su se na svjetsko finale u Portugal plasirale tri skupne koreografije: jedan duo i šest solo koreografija.

''Pripreme za Portugal su u tijeku i svi nastupi prije toga su nam veoma važni. Zbog pozamašne logistike i novčanih sredstava, broj balerinica je sveden na jedanaest, ali se nadamo da ćemo svojim radom kod djece ostaviti neizbrisiv trag u njihovom plesno-umjetničkom sazrijevanju'', rekla je prof. Arleta Ćehić.

Kopirati