9. lipnja

"Bajka o izgubljenom vremenu" ponovo na sceni Pozorišta lutaka

Predstava „Bajka o izgubljenom vremenu“ do danas na pet međunarodnih festivala osvojila ukupno dvanaest nagrada, među kojima je i jedan GRAND PRIX za najbolju predstavu festivala.
Kultura / Kazalište | 08. 06. 2021. u 11:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu 9. lipnja u 19 sati na scenu mostarskog Pozorišta lutaka, nakon duže pauze, vraća se višestruko nagrađivana i hvaljena predstava “Bajka o izgubljenom vremenu”. Ova pauza bila je uzrokovana ne samo pandemijskim razlozima, nego i promjenama u glumačkom ansamblu predstave. Ovoga puta, umjesto Nermine Denjo, ulogu Saksofoniste igrat će mladi član glumačkog ansambla Ali Kamer Aksoy. Uz njega u predstavi igraju i glumci iz stalne glumačke postave, Igor Vidačković kao Petja, Fatima Kazazić kao Stasja i Bibliotekarka, Nina Popović kao Baka, i Serđo Radoš kao Vrijeme.

Autorsku ekipu, uz redateljicu, autoricu i oblikovateljicu svjetla predstave „Bajka o izgubljenom vremenu“, Tamaru Kučinović, čine dramaturg i asistent redateljice Nikša Eldan, kreatorica lutaka, scenografije i lutkarska tehnologinja Alena Pavlović, dok je muziku komponirao Atilla Aksoj.

Da podsjetimo da je predstava „Bajka o izgubljenom vremenu“ do danas na pet međunarodnih festivala osvojila ukupno dvanaest nagrada, među kojima je i jedan GRAND PRIX za najbolju predstavu festivala. Ova predstava je osvojila srca najmlađe, ali i odrasle publike.

 “Bajka o izgubljenom vremenu” je fantastična i zagonetna predstava o dječaku Petji Mihajloviču Zubovu koji se nemilim događajem pretvorio u starca, baš kao i njegova simpatija Stasja, koja je voljela čitati knjige i slušati Petju kako priča. Predstava je nastala inspirirana istoimenom bajkom ruskog pisca Evgenija Švarca (Eugene Schwartz). Ovdje je da nas podsjeti na prolaznost svakog pojedinca, na malu količinu vremena koje posjedujemo za sebe, da bismo živjeli onako kako nam to govori srce ili ta ista supstanca od koje smo satkani, VRIJEME.

 

Ulaznice

Ulaznice po cijeni od 5 KM se mogu nabaviti na blagajni Pozorišta lutaka i rezervirati na web stranici plm.ba. Broj posjetitelja je ograničen i provedene su sve epidemiološke mjere. Predstava je namijenjena za djecu stariju od 5 godina.

Kopirati
Drag cursor here to close