Kultura = Opstanak

AUDIO | Kulturom zaustaviti odlazak mladih - Suradnja Sveučilišta i HNK Mostar

I ove je godine studentima Sveučilišta u Mostaru predstavljen projekt "Studenti za HNK Mostar, HNK Mostar za Studente"
Kultura / Kazalište | 03. 12. 2018. u 12:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Bez kulture nema opstanka, nema razvoja, nema mladih, nema ničega ... rekao je prof. dr. Zdenko Klepić prorektor za poslovanje, ljudske potencijale i upravljanje kvalitetom Sveučilišta u Mostaru, na danas održanoj promociji projekta "Studenti za HNK Mostar, HNK Mostar za Studente".

''Kultura je dio razvoja i dio opstanka koji promoviramo stalno da bi mladi ostajali ovdje, da ne bi imali potrebu za odlascima'', dodao je između ostaloga prof. Klepić. (Poslušajte obraćanje studentima)

Projekt "Studenti za HNK Mostar, HNK Mostar za Studente" pokrenut je s ciljem jačanja resursa dvije organizacije od iznimnog nacionalnog, znanstvenog i kulturnog značaja za Hrvate u Bosni i Hercegovini - Sveučilišta u Mostaru i Hrvatskog narodnog kazališta Mostar.

Ovogodišnja promocija održana je u amfiteatru Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, a osim prof. Klepića, studentima su se obratili Ivan Vukoja ravnatelj HNK Mostar i Marko Džoić predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta.

Foto: Bljesak.info / Studentima su govorili prof. Klepić, ravnatelj Vukoja i Marko Džoić
Foto: Bljesak.info / Studenti na promociji projekta

''Naš je cilj da svaki student Sveučilišta u Mostaru, za vrijeme svoga studiranja, u svakoj kazališnoj sezoni, barem jedan put dođe na jednu predstavu u HNK Mostar'', rekao je Ivan Vukoja.

I ove je godine za studente osiguran veliki broj besplatnih ulaznica, a što za HNK znače studenti, poslušajte u audio izjavi ravnatelja HNK Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close