Alfa Beta

Besplatna predstava u Narodnom pozorištu

Obilježavanje 70. pozorišne sezone u NPM-u još traje: Poklon publici predstava ''Alfa Beta''
Kultura / Kazalište | 13. 01. 2020. u 16:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Narodno pozorište u Mostaru poklanja svojoj vjernoj publici izvedbu predstave ''Alfa Beta'' E.A Whiteheada, u režiji Saše Oručevića, u okviru obilježavanja svoje sedamdesete godišnjice. Predstava će biti odigrana u petak, 17.01., u Studiju 64, sa početkom u 20 sati.

''Alfa Beta'' se bavi bračnim odnosima, odnosima u obitelji uopćeno propitujući instituciju braka sa pozicije izbora ulaska ili ne u ovu zajednicu, kakve reperkusije na naš život on ostavlja i šta sa sobom kroz vrijeme brak nosi.

Zanimljiva, dinamična i univerzalna priča o ljudskoj otuđenosti, otuđenosti od sebe i od drugih. Priča o dubokim intimnih strahovima oslikanim u likovima bračnih partnera koji proživljavaju vlastite krize izbora i odluka koje oblikuju njihove živote.

Propitujući smisao braka, likovi dovode pod znak pitanja i uvriježene vrijednosti koje su uz brak vezane, i postavljaju pitanje da li su naša očekivanja prevarena?  Da li u svim bračnim i životnim fazama osjećamo onu platonsku ljubav i zanos kao na početku veze ili to može prerasti u nešto drugo i šta je to? Ključno pitanje je, koliko ostajemo svoji kroz vrijeme, koliko smo dužni ostati vjerni sebi a koliko instituciji braka, i kako nas to oblikuje.

Glumačku postavu čine Fatima Kazazić i Saša Oručević, a scenografiju i kostimografiju potpisuje Sabina Trnka.

ULAZ BESPLATAN, a ulaznice se mogu preuzeti na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 do 14 sati.

Podsjećamo, ovo je još jedan u nizu događaja kojim NPM obilježava svoj jubilej. A do kraja sezone očekuje Vas još mnogo toga!

Dan kasnije, u subotu, 18.01., u 20 sati na Velikoj sceni NPM-a biće odigrana prva repriza predstave ''Dođite-do'ćemo'' autorice i redateljice Nine Lončar. Riječ je o komediji koju je Sveučilišni teatar pripremio u koprodukciji s udruženjem Mentalist. U predstavi igraju: Ilija Čović, Marija Bešlić, Marko Vračević, Matea Vladić, Matej Musa i Nina Lončar.

Cijena ulaznice iznosi 3 KM. Ulaznice su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 - 14 sati, te na dan igranja predstave od 9 do 14 sati te od 18 do 20 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close