Nagradna igra

“Ajmo na fuka” u petak u NPM-u

U Narodnom pozorištu će biti odigrana predstava ''Ajmo na fuka''
Kultura / Kazalište | 10. 11. 2017. u 10:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak, 10.11. u 20 sati u Narodnom pozorištu Mostar bit će odigrana predstava “Ajmo na fuka”.

Režiju drame potpisuje Dragan Komadina, a predstava je autorski projekat Dragana Komadine i glumaca u predstavi: Saše Oručevića, glumca Narodnog pozorišta Mostar, i Roberta Pehara, glumca Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru. Njih dvojica igraju vojnike sukobljenih strana u proteklom ratu u Mostaru – sada na nebu, kada više ništa ne mogu promijeniti, razgovaraju o onome što je bilo, ali i o tome kako mi, koji smo živi, provodimo naše živote. Jesmo li i koliko živi? Možemo li mi, ako već ne mogu oni, išta promijeniti? Zanimljiva, zabavna, poučna antiratna predstava.

“Ovo je prije svega antiratna predstava, koja evocirajući ratne traume istodobno utire put njihovom zacijeljenju, te razumijevanju i suočavanju s onim što se događalo. No ona jednako tako upozorava i na hladni rat koj se vodi već dvadeset godina. I tu je najdragocjenija njezina recepcija kod mlađe publike. Kao opomena. Ili što bi rekao Romain Rolland: od rata jedino više mrzim one što pjevaju o ratu u kojemu nikad nisu bili“, kaže reditelj Dragan Komadina.

Predstava “Ajmo na fuka” je prva zajednička predstava Narodnog pozorišta Mostar i Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru, priopćeno je.

Prilika da pogledate “Ajmo na fuka” ponovo u Mostaru u petak u Narodnom pozorištu Mostar, je prilika koja se ne propušta – predstava koja se mora pogleda nekoliko puta. Da razmislite i promijenite, dok još možete. Umjetnost mijenja i uči kako.

Bljesak.info  u suradnji s Narodnim pozorištem darovalo je dvije čitateljice s po dvije ulaznice za predstavu ''Ajmo na fuka''. Ulaznice u našoj nagradnoj igri su osvojile Ivana Bosnjak  i  Romana Krezić.

Cijena ulaznice je 7 KM, s popustom za učenike, studente i umirovljenike 3,50 KM. Rezervacije na broj 036/550-128, e- mail: [email protected], porukom u inbox na facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.

 

Kopirati
Drag cursor here to close