Sedam nagrada

Srednjoškolci iz Konjica među najboljima u Turskoj

Na festivalu, na kojem je 5200 učenika pokazalo svoje teatarsko umijeće, predstava 'Hasanaginica', kojom je Srednja škola Konjic predstavila Bosnu i Hercegovinu, osvojila je sedam nagrada.
Kultura / Kazalište | 08. 05. 2019. u 16:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Završen je 14. Međunarodni festival srednjoškolskog teatra koji je organizirao Grad Kayseri. Bosnu i Hercegovinu je na ovogodišnjem Festivalu predstavljala grupa učenika Srednje škole Konjic, koji uče turski kao drugi strani jezik u okviru projekta 'Moj izbor je turski'.

Srednjoškolci iz raznih gradova Republike Turske, Republike Sjeverni Cipar, Azerbajdžana, Bosne i Hercegovine i Gruzije, prije početka Festivala su posjetili službene prostorije gradonačelnika Kayserija, Memduha Büyükkılıça.

Gradonačelnik je na svečanosti otvaranja Festivala u 'Gradskom kazalištu Kayserija' ('Kayseri Şehir Tiyatrosu') iskazao zadovoljstvo što ima priliku da u Kayseriju ugosti sve ove srednjoškolske teatarske grupe, koje su svoje predstave tijekom Festivala izvodile na pozornici spomenutog kazališta.

Na festivalu, na kojem je 5200 učenika pokazalo svoje teatarsko umijeće, predstava 'Hasanaginica', kojom je Srednja škola Konjic predstavila Bosnu i Hercegovinu, osvojila je sedam nagrada. Profesorica turskog jezika Fatima Babajić je osvojila 1. nagradu za režiju, dok je 2. nagrada pripala Aldijani Kovačević.

Nagrada za najboljeg izvođača je pripala Harisu Heriću, dok su nagrade za najbolje izvođačice pripale Almi Prohić i Almi Spona. Nagrade za najbolji kostim i za najbolju glazbu također je osvojila Srednja škola Konjic, navedeno je u priopćenju instituta 'Yunus Emre' Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close