Pozorište lutaka

Premijerno odigrana 'Bajka o izgubljenom vremenu'

Petja se pretvorio u starca, kao i Stasja, njegova simpatija, djevojčica koja je voljela čitati knjige i uživala slušajući Petju kako priča sa vremenom odnosno sa samim sobom.
Kultura / Kazalište | 01. 03. 2019. u 00:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak navečer uprizorena je premijera predstave 'Bajka o izgubljenom vremenu' Pozorišta lutaka Mostar. U predstavi igraju: Igor Vidačković, Sergio Radoš, Fatima Kazazić, Nina Popović, Nermina Denjo.

'Bajka o izgubljenom vremenu' je priča koja suštinski progovara o prolaznosti i dragocjenosti ljudskog života. Zanimljiva je to, duhovita i nadasve poetična predstava o dječaku Petji Mihajloviču Zubovu koji se zbog svoje drugačijosti, stidljivosti i sposobnosti da osjeća svijet i postojanje vremena koje mu je namijenjeno, pretvorio u starca.

Režija predstave pripala je Tamari Kučinović. Pred brojnim zvanicama i djecom odigrana je nova predstava, a komentari su jako pozitivni. Publici se na kraju predstave poklonila cjelokupna ekipa koja je radila oko predstave, te direktor Pozorišta lutaka Edin Kmetaš. Ovim povodom upriličen je prigodan domjenak uz druženje i razmjenu impresija.

Petja se pretvorio u starca, kao i Stasja, njegova simpatija, djevojčica koja je voljela čitati knjige i uživala slušajući Petju kako priča sa vremenom odnosno sa samim sobom. Primoran da ju nađe u mnoštvu drugih starica, ne bi li vratio svoje vrijeme, Petja upoznaje sebe kroz prihvaćanje svojih osjećaja.

Nagrađivana redateljica iz Osijeka naglasila je da joj je bilo zadovoljstvo raditi sa glumcima iz Pozorišta lutaka u Mostaru, te se nada da će ovom predstavom uspjeti poslati neke poruke gledateljima.

Na predstavi su osim spomenutih, radili Nikša Eldan, Alena Pavlović, Luči Vidanović, Nedžad Maksumić, Atilla Aksoj, Nadina Hubana. Prva repriza predstave je 3. ožujka od 11 sati, a druga repriza 10. ožujka od 11 sati. Rezervaciju karata možete izvršiti putem telefona 036 552-625, 558-450, email-a: [email protected] ili porukom u inbox.

Kopirati
Drag cursor here to close