Kosača

Predstava koja se ne propušta: 'Noć bogova' u Mostaru

Ulaznice u pretprodaji po cijenama 10 i 15 KM
Kultura / Kazalište | 06. 11. 2019. u 17:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rađena po tekstu najizvođenijeg suvremenog hrvatskog autora Mire Gavrana, predstava "Noć bogova" gostuje u četvrtak, 7.11.2019. po prvi put u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru, a u organizaciji agencije PRimera.

Ulaznica ima još malo po pretprodajnim cijenama 10 KM za parter i 15 KM VIP, dok će, nakon što se rasproda ovaj kontingent, biti skuplje za 5 KM, priopćili su organizatori iz agencije PRimera.

Dostupne su na prodajnim mjestima info pult Mepas Malla i blagajna dvorane Kosača.

Beogradski glumci Dejan Lutkić, Vojin Ćetković i Nebojša Ilić, glumački su trio snova koje pamtimo po njihovim grandioznim ulogama iz filmova i popularnih TV serija („Montevideo, Bog te video“, Vratiće se rode“, „Zona Zamfirova“ i druge), kao I kazališnih predstava, ali rijetke su prilike da ih vidimo zajedno na kazališnoj sceni u istoj predstavi.

Poznato je kako djela Mire Gavrana uvijek oduševljavaju I drže gledatelja u neizvjesnosti konačnog ishoda.

"Kroz tekst smo se igrali žanrovima. U jednom momentu stvarno to izgleda kao triler, pa kao komedija, pa farsa, a onda drama. Svaki dobar film, svaka dobra predstava u sebi sadrži više žanrova. U cijeloj stvari bitan je način igranja", istaknuo je glumac Vojin Ćetković.

Ovaj Gavranov dinamičan komad priča je o ljubavi, prijateljstvu i vladavini punoj neočekivanih obrata, a može se posmatrati djelomično i kao politička farsa ili čak tragedija, no u prvom redu kao vrlo životna predstava.

"Pisac je uspio napisati komad koji djeluje kao da je pisan danas. Odnos između vlastodržaca i kulturnih umjetnika ovdje je jako izoštren. Predstava je prilika da vidimo troje moćnih ljudi kada privatno razgovaraju. Gledamo moćne u situaciji koja nije za javnost. To je osjećaj gledanja kroz špijunku, kada se pogase kamere i ugase svijetla", kazao je o predstavi glumac Nebojša Ilić.

Fascinantan kazališni komad uz tri vrhunska glumca doživljaj je kojeg svaki ljubitelj kvalitetnog kulturnog sadržaja ne smije propustiti.

Kopirati
Drag cursor here to close