Premijera predstave

Pozorište lutaka zaplovilo Punim jedrima!

U kreativnom timu predstave su, osim Petkove, i scenografi, kreatori lutaka i kostima Ivajlo Nikolov i Iva Gikova. Autor scenske glazbe je mostarski multiinstrumentalista i producent Atilla Aksoj.
Kultura / Kazalište | 01. 02. 2018. u 00:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pozorište lutaka Mostar u ovu godinu krenulo je sa premijerom predstave 'Punim jedrima!' prema tekstu bugarske književnice, redateljice i dramaturginje Teodore Popove. Premijera je upriličena u srijedu navečer.

Redateljica ove produkcijski izuzetno zahtjevne i ambiciozne predstave je mlada i talentirana Elica Petkova, posljednjih godina dobitnica najznačajnijih lutkarskih nagrada u Bugarskoj, kojoj je ovo, na veliku radost mostarskih lutkara, prvo gostovanje u našoj zemlji.

U kreativnom timu predstave su, osim Petkove, i scenografi, kreatori lutaka i kostima Ivajlo Nikolov i Iva Gikova. Autor scenske glazbe je mostarski multiinstrumentalista i producent Atilla Aksoj.

U predstavi igraju članovi glumačkog ansambla ovog Pozorišta: Igor Vidačković, Nermina Denjo, Serđo Radoš i Nedžad Maksumić. Predstava je namijenjena djeci uzrasta od 5 do 12 godina.

"Predstava je pripremana protekla tri mjeseca, zajedno sa kolegama iz Bugarske. Djecu i naredne dvije nedjelje očekuje repriza ove predstave, tako da će veći broj njih vidjeti što smo to radili zadnjih tri mjeseca. Između te dvije nedjelje, predstava će biti izvedena i za djecu iz škola", kazao je direktor Pozorišta lutaka Mostar Edin Kmetaš za Bljesak.info.

Na upit što publiku očekuje u narednih pola godine, Kmetaš je rekao kako je u pripremi jedna krasna vijest za početak ljeta, ali će to za sada ostati tajna. Otkrio je kako će Mostaru otkriti jedan novi sadržaj, a odgovor o čemu je konkretno riječ, morat ćemo sačekati ljeto.

"Radili smo jedan vrlo zanimljiv proces sa mladom bugarskom redateljicom. Proces je bio težak, cijeli ansambl je dao svoj doprinos i nadam se da smo napravili dobru predstavu, o čemu će naravno ocjenu dati publika. Zahvalio bih se svojim kolegama na predanom radu, na kolegijalnom pristupu", kazao je glumac Pozorišta lutaka Igor Vidačković za Bljesak.info.

"Fizički je bilo jako teško raditi na ovom projektu, ali svaka predstava nosi svoje izazove, te je kako sam rekao, ovaj proces bio jako zanimljiv i poučan", dodao je Vidačković.

Predstava 'Punim jedrima!' govori o gusarima koji imaju samo dva izbora: prijateljstvo ili izdaju. Brod 'Crna strijela' plovi morem hrabar i neustrašiv. Njegovi gusari su snažni, odlučni i odani jedni drugima. Sve je u redu do dana kada kapetan Džek spasi jednu galebicu od oluje, nazove je Marina i vodi sa sobom na brod.

Malo pomalo ona počinje da preuzima brod 'u svoja krila' i postaje novi 'kapetan'. Na brodu ona postaje opčinjena zlatom koje postaje njen san i biva joj važnije od bilo čega. Služeći pohlepnoj galebici gusari ulaze u neočekivanu i strahovitu avanturu. Na kraju, Marina shvata da su od zlata mnogo važniji prijatelji.

Reprize predstave možete pogledati 4. i 11. veljače od 11 sati u Pozorištu lutaka Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close