Nova sezona

Pozorište lutaka Mostar priprema bogat jesenski repertoar

Poslije toga, krajem mjeseca rujna, Pozorište odlazi u Bugojno, na tradicionalnu Smotru lutkarskih kazališta, gdje će također izvesti predstavu 'Punim jedrima!'.
Kultura / Kazalište | 29. 08. 2018. u 17:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U novu kazališnu sezonu Pozorište lutaka Mostar krenulo je gostovanjem u Sloveniji, na jubilarnom 20. međunarodnom festivalu 'Mini poletje' u Ljubljani. Svoju posljednju premijernu predstavu 'Punim jedrima!', prema tekstu bugarske književnice Teodore Popove, a u režiji Elice Petkove, odigrali su u konkurenciji predstava iz Italije, Španjolske, Češke, Poljske, Mađarske, Slovačke i Slovenije i bili su jedini predstavnici ne samo Bosne i Hercegovine nego i jedina profesionalna lutkarska kuća sa područja bivše Jugoslavije na ovom uglednom festivalu.

Ovaj festival organizira 'Mini teater' iz Ljubljane, kojeg vode njegovi osnivači i umjetnički rukovoditelji Robert Waltl i Ivica Buljan, prestižna je revijalna manifestacija koja već punih 20 godina obogaćuje kulturni život slovenskog glavnog grada. Mostarska predstava, odigrana na sceni 'Mini teatra', naišla je na veliko odobravanje publike i mnoge pohvalne kritike, što joj, naravno, otvara vrata za neka buduća gostovanja i nove uspjehe.

Ovih dana mostarsko Pozorište lutaka nastavlja sa radom i u svome gradu. U tijeku je obnova predstave 'Šuma na kraju svijeta', prema tekstu i u režiji Nedžada Maksumića, dugogodišnjeg člana ove kuće. Obnovljenu predstavu djeca Mostara moći će vidjeti sredinom sljedećeg mjeseca, u redovnom nedjeljnom terminu.

Poslije toga, krajem mjeseca rujna, Pozorište odlazi u Bugojno, na tradicionalnu Smotru lutkarskih kazališta, gdje će također izvesti predstavu 'Punim jedrima!'.

U mjesecu listopadu ista predstava sudjeluje i u službenoj konkurenciji Festivala pozorišta za djecu u Banja Luci. U planu je, kao i svake jeseni, serija predstava za učenike mostarskih osnovnih škola, navodi se iz Pozorišta lutaka.

U bogatom kalendaru ove kulturne ustanove predviđena je i već uobičajena novogodišnja predstava, a vrhunac sezone svakako će biti nova premijerna predstava 'U potrazi za izgubljenim vremenom', prema tekstu ruskog književnika Evgenija Švarca, a u režiji gošće iz Hrvatske Tamare Kučinović.

Kopirati
Drag cursor here to close