Premijera

'Neće biti smak svijeta' - predstava o obitelji i obiteljskim odnosima

Ajla Hamzić, Dina Mušanović i Šerif Aljić govorili su o procesu rada s Lugonićem, kojemu je ovo prva režija, a poseban je izazov bio što je autor teksta i režirao predstavu. T
Kultura / Kazalište | 21. 03. 2018. u 13:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Narodno pozorište Mostar priprema premijeru predstave pod nazivom 'Neće biti smak svijeta' u režiji Adnana Lugonića, inače umjetničkog direktora ove teatarske kuće.

Premijera će biti održana u Studiju 64' Narodnog pozorišta u Mostaru 23.3. od 20 sati. Ulaz na premijeru će biti moguć samo uz pozivnice. Kako je istaknuto na konferenciji za medije koja je održana u srijedu, ovo je prva premijera u 'Studiju 64' nakon četiri godine.

Predstava 'Neće biti smak svijeta' nastala je po tekstu i u režiji Adnana Lugonića koji potpisuje i dramaturgiju. Scenografiju i kostimografiju predstave radila je Sabina Trnka, u predstavi igraju Ajla Hamzić, Dina Mušanović i Šerif Aljić.

"Tema predstave tiče se obitelji, teških obiteljskih momenata i odnosa. Proces rada na predstavi bio je vrlo zanimljiv, naporan, uložili smo veliki trud, promišljali smo i progovorili o intimnom svijetu koji se događa unutar četiri zida", rekao je Lugonić na konferenciji za medije.

Glumica Ajla Hamzić rekla je da predstava govori o obitelji, 'a obitelj je utočište u ovom bezdušnom svijetu'. Ajla Hamzić, Dina Mušanović i Šerif Aljić govorili su o procesu rada s Lugonićem, kojemu je ovo prva režija, a poseban je izazov bio što je autor teksta i režirao predstavu. Taj proces rada svima im je bio izazovan, ali je nudio i dosta mogućnosti za izmjene početnog teksta.

Riječ je o praizvedbi Lugonićevog teksta. Prva repriza predstave je u subotu, 24.3. od 20 sati.
S obzirom na ograničen broj mjesta u 'Studiju 64', ulaz na premijeru je moguć samo uz pozivnicu, a za prvu reprizu ulaznice su u prodaji na blagajni Narodnog pozorišta Mostar po cijeni od 10 KM.

"Igram oca dvije kćerke, čovjeka koji je obolio od Alzheimera. Tekst mi se jako sviđa jer je jako blizak Čehovu u kojeg sam bio 'zaljubljen' još kao student. Želim i publici da uživa kao što smo uživali mi radeći predstavu", rekao je Aljić, a Hamzić je podsjetila da je prosječna plaća u BiH 500-600 KM, dok dom za stare i nemoćne osobe košta oko 1200 KM mjesečno. "Nadam se da će ova predstava pomoći da društvo obrati pažnju na stariju populaciju", rekla je Hamzić.

Ulaznice su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 - 14 sati, na dan igranja predstave od 9 do 14 sati te od 18 do 20 sati. Rezervacije: na broj 036/550-128, mail: [email protected], porukom u inbox na Facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close