Predstavnici BiH

Najbolji srednjoškolski glumci iz Konjica putuju u Tursku

Festival pod nazivom '14. Međunarodni festival srednjoškolskog teatra', na kojem će sudjelovati škole iz velikog broja zemalja, bit će održan u Kayseriju.
Kultura / Kazalište | 12. 04. 2019. u 14:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S ciljem unapređivanja osobnih sposobnosti i socijalizacije učenika, u okviru projekta 'Moj izbor je turski' organizirano je natjecanje 'Teatarskih predstava na turskom jeziku' za učenike u školama na području Bosne i i Hercegovine koji su odabrali turski kao drugi strani jezik. Finalni dio natjecanja, u organizaciji Instituta 'Yunus Emre' Sarajevo (Saraybosna Yunus Emre Ensitüsü), upriličen je 11. ožujka u Domu armije u Sarajevu.

Na natjecanju za učenike državnih škola na području Bosne i Hercegovine u kojima se turski uči kao drugi strani jezik i na kojem su sudjelovale 33 teatarske grupe, Gimnazija Zenica je osvojila 3. mjesto, 2. mjesto je osvojila Gimnazija Goražde, dok je 1. mjesto pripalo Srednjoj školi Konjic, koja se nalazi na području Hercegovačko-neretvanske županije.

Srednja škola Konjic, kao pobjednica natjecanja, izvedbom povijesne bošnjačke predstave 'Hasanaginica' (Hasanagina supruga) predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na teatarskom natjecanju koje će se održati u Turskoj u periodu između 15. travnja i 4. svibnja 2019. godine.

Festival pod nazivom '14. Međunarodni festival srednjoškolskog teatra', na kojem će sudjelovati škole iz velikog broja zemalja, bit će održan u Kayseriju.

"U nadi da će se profesorica Fatima Babajić i njeni učenici iz Kayserija vratiti kao pobjednička ekipa, svim učenicima i profesorima koji u mnogim oblastima promoviraju zajedničke kulturne vrijednosti Turske i Bosne i Hercegovine, želimo mnogo uspjeha na natjecanju", poručuje se iz instituta 'Yunus Emre'.

Kopirati
Drag cursor here to close