Prva repriza u petak

Mostarska publika premijerno odgledala 'Preobražaj'

Neprestani je juriš na državne jasle učino posve opravdanu redateljsku transformaciju obitelji Samsa u naše susjede koji su primorani uzeti kredit kako bi zaposlili sina.
Kultura / Kazalište | 08. 02. 2018. u 22:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na maloj sceni Hrvatskog narodnog kazališta Mostar u četvrtak navečer je upriličena premijera predstave 'Preobražaj' u režiji Segora Hadžagića.

Mostarska se obitelj Samsa u dramatizaciji Segora Hadžagića promeće u zrcalo našeg društva u kojemu je birokracija postala najbrojnija i nedodirljiva društvena kasta presudna za očuvanje osjetljive socijalne ravnoteže.

Neprestani je juriš na državne jasle učino posve opravdanu redateljsku transformaciju obitelji Samsa u naše susjede koji su primorani uzeti kredit kako bi zaposlili sina.

Priča o trgovačkom putniku Gregoru Samsi koji se budi sa spoznajom da se pretvorio u ogromnu bubu, predstavlja jedan od najboljih i najfunkcionalnijih interpretacijskih strojeva kojim se tumači svijet u posljednjih sto godina.

"Današnja adaptacija Kafkinog 'Preobražaja' uronjena je u suvremenu stvarnost BiH. Tipična situacija roditelj-dijete-traženje posla, predstavljena je kroz kategoriju zaduživanja i dugova. Otac i majka podižu ogroman kredit kako bi zaposlili svog sina u privatnoj tvrtci svog rođaka, što predstavlja svojevrsni folklorno-kazališni element, koji naglašava žanr lakrdije i komedije naravi", kazao je redatelj Hadžagić.

Ravnatelj HNK-a Mostar Ivan Vukoja napomenuo je kako je ova predstava nastavak suradnje s redateljem Hadžagićem, koji je u HNK režirao predstavu 'Ljepotica iz Leenanea'. U predstavi igraju Miro Barnjak, Bojan Beribaka, Ivan Skoko, Nikolina Marić i Angela Bulum.

Nakon večerašnje premijere, za posjetitelje je upriličen domjenak i druženje u holu HNK Mostar.

Prva repriza ove predstave je 9.2. od 20 sati na maloj sceni u HNK Mostar, a ulaznice možete nabaviti u prostorijama kazališta ili rezervirati porukom na Facebook stranici HNK Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close