Druga izvedba

Mostar: Mjuzikl oduševio malu i veliku raju

Sam mjuzikl je nastao kao plod zajedničkog rada svih sekcija u Osnovnoj školi Zalik.
Kultura / Kazalište | 13. 06. 2019. u 22:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Krajem travnja ove godine, učenici Osnovne škole Zalik su pripredili mjuzikl 'U potrazi za princezom', koji je upriličen u prostorijama škole.

U četvrtak navečer, izvedba mjuzikla je upriličena u Pozorištu lutaka Mostar, zbog velikog interesa publike. Dvorana Pozorišta lutaka bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, a postavljena su i dodatna sjedišta.

"Proteklih tri mjeseca radili smo kroz radionice, od glume do plesa, glazbe, adaptacije teksta, te je jedna grupa od 50-tak učenika prolazeći kroz sve te faze na kraju je ponudila svojim roditeljima, prijateljima i nastavnicima školski mjuzikl.

Foto: Bljesak.info / Detalj iz mjuzikla

Zbog velikog interesa javnosti, ali i odlične prve izvedbe mjuzikla, dobili smo otvorena vrata Pozorišta lutaka Mostar, gdje su djeca široj zajednici odigrala spomenuti mjuzikl. Ovom prilikom zahvalio bih se Pozorištu lutaka na čelu sa direktorom Edinom Kmetašem što su na ovaj način nagradili naše glumce - učenike", kazao je za Bljesak.info direktor O.Š. Zalik Džemal Juklo.

Na upit, je li učenicima ovo bio zahtjevan zadatak, obzirom da nije riječ o jednoj školskoj priredbi, nego dosta ozbiljnijem projektu, Juklo kaže: "Upravo veliki interes djece za ovakvim projektom, bio je razlog više da se i večeras okupimo. Možemo reći da je ovdje riječ o korelaciji svih onih predmeta koji se tiču kulture i umjetnosti".

Foto: Bljesak.info / Detalj iz mjuzikla

"Velika je stvar da smo jedan ovakav projekt uspjeli pokazati široj društvenoj zajednici, i da nije ostao samo unutar školskoj objekta. Bilo mi je veoma drago kada sam vidio plakat na oglasnoj ploči Pozorišta lutaka i to je jedna velika stvar. Za školu je to velika stvar i to je jedan veliki plus, odnosno vjetar u leđa nastavnicima koji su spremni raditi i više nego što je to onih nekoliko sati u nastavi", istaknuo je Juklo.

Sam mjuzikl je nastao kao plod zajedničkog rada svih sekcija u toj školi. Projekat 'Mjuzikl u holu' - osmislili su zajedno sa dramskim pedagogom prof. Goranom Popovićem.

Kopirati
Drag cursor here to close