Svečanost

Lutkarsko kazalište slavi: Otvorena izložba, izvedena prva gostujuća predstava ...

"Lutkarsko kazalište Mostar za ovih 65 godina postojanja zahvalno je prvenstveno svojoj publici. Mi kao mali tim, jedna mala obitelj, postigli smo mnogo za naš Grad i kulturu uopće i zbog toga smo iznimno ponosni".
Kultura / Kazalište | 15. 11. 2017. u 00:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača u utorak navečer otvorena je izložba plakata, te lutaka koje su se koristile i još uvijek se koriste u predstavama koje su na repertoaru Lutkarskog kazališta Mostar.

Kroz svoje obraćanje na otvaranju izložbe, ravnateljica Ružica Bošković je pozdravila brojne prisutne, ali i zahvalila čitavom ansamblu kazališta, te sponzorima i donatorima.

"Lutkarsko kazalište Mostar za ovih 65 godina postojanja zahvalno je prvenstveno svojoj publici. Mi kao mali tim, jedna mala obitelj, postigli smo mnogo za naš Grad i kulturu uopće i zbog toga smo iznimno ponosni.

Ne možemo ne spomenuti našeg doajena mostarskog lutkarstva Petra Šurkalovića, kao ni Zorana Grubešića koji nas je sigurno vozio i godinama neumorno bio velika podrška u radu ovoga kazališta", kazala je između ostalog Bošković.

"Uredili smo dvoranu, izmijenili otvore, postavili fasadu i uredili sustav grijanja, hlađenja i ventilacije u dvorani i objektu. Radovi su skoro gotovi. Uređen je prilaz i park ispred kazališta uz pomoć Grada Mostara i Telemacha. Kako bi svi divni trenuci u proteklih 10 godina ostali zabilježeni odlučili smo se prirediti fotomonografiju pod nazivom 'Šareni lutkarski vremeplov'", istaknula je Bošković.

O fotomonografiji govorio je Dragan Komadina. Uputio je riječi hvale oko mnogobrojnih projekata, te predstavljanju ovog djela, te je cjelokupnoj 'obitelji' Lutkarskog kazališta, 'od ravnateljice do čistačice' uputio želje za dalji uspješan rad.

Zahvalu za mnogobrojne projekte, podučavanju djece, te promicanju Mostara i osvajanju brojnih nagrada uputio je gradonačelnik Ljubo Bešlić.

U slavljeničkom duhu, nakon otvaranja izložbe i promocije fotomonografije posjetitelji i oni najmlađi uživali su u izvedbi predstave 'Deveta ovčica' u izvedbi glumaca dječjeg kazališta 'Branko Mihaljević' iz Osijeka. Nakon predstav upriličen je domjenak za sve prisutne.

Slavljenički program se nastavlja 15.11. od 18:30 sati izvedbom predstave 'Najbolji prijatelji' gradskog kazališta 'Zorin dom' iz Karlovca, 16.11. (od 18:30 sati) izvedbom predstave 'Guliver među lutkama' (Hrvatsko kazalište Pečuh), 18.11. (11 sati) izvedbom predstave 'Bajka o sreći' (Lutkarsko kazalište Mostar), 20.11. (organizirano za škole) izvedbom predstave 'Mali Muk' (Pozorište mladih Sarajevo), 21.11. (od 18:30 sati) izvedbom predstave 'Basne iz sjenke' (Pozorište za djecu Kragujevac), te 23.11. (od 18:30 sati) izvedbom predstave 'Folklorna magija' (dječje pozorište RS Banja Luka).

Kopirati
Drag cursor here to close