Predstave, izložbe, koncert

Konjic od danas središte teatra: Započinje Festival glumca

Predstava 'Neće biti smak svijeta' bit će izvedena na kamernoj sceni u kino dvorani 12.5. od 19 sati. U predstavi glume Ajla Hamzić, Šerif Aljić i Dina Mušanović.
Kultura / Kazalište | 23. 04. 2018. u 14:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na petom Festivalu glumca BiH koji se održava u Konjicu, bit će predstavljeno devet kazališnih ostvarenja i 11 pratećih - off sadržaja. Festival će se održati od 23. travnja do 14. svibnja.

"Kada se sjetim našeg prvog festivala i ciljeva, koje smo sebi postavili, onda sa sigurnošću mogu ustvrditi da smo na pravom putu. Željeli smo: stvoriti festival koji promovira glumu i stavlja glumca u prvi plan, dovesti u Konjic kvalitetne predstave, koje publici omogućavaju da vide sjajne glumačke izvedbe, publici pružiti najbolje što teatarska BH-scena pruža i, ujedno, promovirati Konjic kao grad teatra.

Uspjeli smo. Ne pada nam na pamet da se zaustavimo. Svake godine smo išli po korak naprijed, a ovogodišnji festival je korak naprijed u ostvarenju naših želja da, osim ukupnog umjetničkog dojma, pružimo publici mogućnost da vidi i najbolje glumačke izvedbe, u artističkom, ali i emotivnom doživljaju", kazao je direktor Festivala glumca Benjamin Mušinović.

  / Avaz - detalj s jednog od prošlih festivala

Ovaj Festival u kino dvorani otvorit će predstava 'Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitnicama' Narodnog pozorišta iz Sarajeva 23.4. od 19 sati. U predstavi igraju Vedran Đekić, Aleksandar Seksan, Milan Pavlović, Slaven Vidak, Aldin Omerović, Martina Mandek i Deni Mešić.

U kino dvorani 24.4. u 11 i u 13 sati gostovat će Pozorište lutaka Mostar sa predstavom 'Punim jedrima'. U predstavi igraju Igor Vidačković, Nermina Denjo, Serđo Radoš i Nedžad Maksumić. Istog dana u galeriji Zavičajnog muzeja Konjic od 19 sati održat će se promocija knjige 'Široka zemlja i druge drame' autora Arthura Schnitzlera. Promotori će biti Almir Bašović, Irma Duraković i Naser Šećerović.

Na istom mjestu i istoga dana u 20 sati bit će otvorena izložba 'Zuko u teatru - skice, crteži i neobjavljene karikature' Zulfikara Zuke Džumhura, a u organizaciji Festivala glumca, Zavičajnog muzeja, Arhiva Narodnog pozorišta Mostar i Arhivske riznice Safeta Hebibovića.

Sartr će 25.4. u kino dvorani od 19 sati izvesti predstavu 'Jedanosimsobomakalomistobom'. U predstavi glume Mirela Lambić, Maja Salkić, Ana Mia Milić, Alban Ukaj, Sead Pandur, Jasenko Pašić, Adnan Kreso, Davor Sabo, Saša Krmpotić i Lejla Čaušević k.g.

U off natjecateljskom programu za osnovce u kino dvorani 26.4. od 13:30 sati održat će se školski teatar - osmi kazališni festival za osnovce. U žiriju će biti Nusret Omerika, Maja Izetbegović, Mirza Mušija i Vesna Begtašević. Istog dana u 19 sati u galeriji Zavičajnog muzeja bit će otvorena izložba 'Vječno prijatelji' autora Adina i Mie Hebib.

28. travnja od 19 sati u kino dvorani bit će odigrana predstava 'Partija remija'. U predstavi glume Faketa Salihbegović - Avdagić i Mugdim Avdagić. Nakon predstave bit će održan razgovor sa glumcima. Studentsko pozorište iz Banja Luke će u Konjicu gostovati 3. svibnja u kino dvorani od 19 sati sa predstavom 'Mlijeko'. U predstavi glume Jelena Trepetova - Kostić, Aleksandar Ristanović, Bojan Kolopić i Smiljana Marinković.

  / Radio Sarajevo - detalj s jednog od prošlih festivala

U petak 4.5. u kino dvorani od 18 sati održat će se radionica sevdaha sa Damirom Imamovićem uz podršku veleposlanstva Švicarske u BiH.

U kino dvorani 5.5. od 19 sati bit će odigrana predstava 'Ljepotica Linejna', a glume Martina Mandek, Zoran Dragićević, Mirza Dervišić i Sanja Burić. Nakon predstave od 20:30 sati na istom mjestu bit će prikazan dokumentarni film 'In memoriam Zlatko Đikić'.

Predstava 'Radnja na uglu' bit će odigrana 7.5. od 19 sati u kino dvorani. U predstavi glume Dragan Jovičić, Muhamed Hadžović, Vanesa Glođo, Senad Alihodžić, Amar Selimović, Aida Bukva, Boris Ler, Rade Čolović, Ravijojla Jovančić - Lešić i Benjamin Rifatbegović.

U kino dvorani 8. svibnja od 19 sati obilježit će se dan pobjede nad fašizmom i Dan Europe projekcijom filma 'Muškarci ne plaču'. Nakon toga u galeriji NU Konjic u 20:30 sati bit će upriličeno otvaranje izložbe 'FreeDom'.

10. svibnja u kino dvorani od 19 sati bit će odigrana predstava 'Ime' u kojoj glume Tatjana Šojić, Damir Kustura, Sanin Milavić, Mirza Dervišić i Ajla Kabrera. U galeriji Zavičajnog muzeja, 11.5. od 19 sati bit će upriličeno predstavljanje XI kola Edicije bošnjačke književnosti u 100 knjiga i nagrađenih dramskih tekstova domaćih autora. U predstavljanju će sudjelovati Ljubica Ostojić, Zlatko Topčić, Dijana Hadžizukić, Senadin Lavić i Sanjin Kodrić.

Na istom mjestu od 20:15 sati bit će otvorena izložba 'Mak Dizdar - prvih stotinu godina'.

Predstava 'Neće biti smak svijeta' bit će izvedena na kamernoj sceni u kino dvorani 12.5. od 19 sati. U predstavi glume Ajla Hamzić, Šerif Aljić i Dina Mušanović.

13. svibnja od 19 sati u kino dvorani bit će odigrana predstava 'Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja', a u njoj glume Slaven Knezović, Robert Pehar, Ivan Skoko, Angela Bulum, Sanda Krgo Soldo, Miro Barnjak, Jelena Kordić Kuret, Bojan Beribaka, Nikolina Marić, Danica Džidić, Stana Šuman, Sofija Vrljić, Mario Bošnjak, Zorislav Galić.

Zatvaranje Festivala glumca BiH bit će upriličeno u kino dvorani 14.5. u 19 sati kada će biti dodijeljene nagrade. Od 20 sati na istom mjestu uslijedit će glazbeni program, a nastupit će Aldina Medija, te Vanja Alikadić, Dino Džumhur, Fadil Buturović, Almir Macić, Damir Macić i Sayd Rezić.

Kopirati
Drag cursor here to close