Suradnja

Konjic: 'Rendžeri' na Festivalu glumca

Vahid Alibegović je u ime općinske administracije Konjica simbolično veleposlaniku predao poklon konjičkih drvorezbara
Kultura / Kazalište | 11. 06. 2019. u 15:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak je, pred više stotina gledatelja, na velikoj sceni Ustanove Narodni univerzizet Konjic u Konjicu odigrana predstava 'Moćni rendžeri ne plaču', koprodukcija Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad & Sterijinog pozorja kojom je službeno, po prvi put 'Šesti Festival Glumca BiH' u Konjicu ozvaničio regionalnu suradnju sa tetarskom scenom Republike Srbije.

Na samom početku, neposredno pred izvedbu predstave, prisutnoj publiku i mnogobrojne goste je pozdravio direktor pomenutog Festivala, Benjamin Mušinović koji je pored riječi dobrodošlice dužno poštovanje ukazao NJ.E. veleposlaniku Republike Srbije u Bosni i Hercegovini Aleksandru Đorđeviću, akcentirajući činjenicu da je SNP Novi Sad u Konjic došao zahvaljujući njegovoj nesebičnoj podršci kojeg je s velikim poštovanjem pozdravila konjička publika.

Vahid Alibegović je u ime općinske administracije Konjica simbolično veleposlaniku predao poklon konjičkih drvorezbara ponosnih vlasnika UNESCO-ovog priznanja, umjetnika koji 'stvaraju sevdah u drvetu jer u njegovoj teksturi ispusuju svoju dušu'.

Foto: Vehid Šišić / Detalj iz predstave - Moćni rendžeri ne plaču

Nakon govora uvaženog veleposlanika Đorđevića publika je s posebnom pažnjom i odgledala ansambl SNP Novi Sad & Sterijino pozorje, predstavu 'Moćni rendžeri ne plaču'. Sjajnu igru glumaca i glumica: Mie Simonović, Nebojše Savića, Aleksandre Pleskonjić i Vukašina Ranđelovića publika je pozdravila dugim aplauzom i ovacijama. Ovaj tekst je, uz još tri dramska teksta, ušao u uži izbor na natječaju Sterijinog pozorja za najbolji originalni domaći dramski tekst za 2017/18. godinu.

Foto: Vehid Šišić / Obraćanje veleposlanika Srbije u BiH

Šesti Festival Glumca BiH-Konjic bit će zapamćen i po tome što je, osim bosanskohercegovačkih i teatara iz Hrvatske koji su i do sada sudjelovali, repertoar proširen učešćem ansambala iz Republike Srbije, Republike Sjeverne Makedonije i Crne Gore.

Kopirati
Drag cursor here to close